Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rusland og krigen i Ukraine

19. september 2022 kl. 16.30 - 18.15 CEST

Da vores sidste arrangement i PensionDanmark var en succes, inviterer vi til endnu et arrangement om Rusland og krigen i Ukraine, hvor afgående ambassadør til Rusland, Carsten Søndergaard, vil holde foredrag og svare på spørgsmål.

Rusland er i dag et andet land end for blot et år siden. Og det på mange måder: Parallelt med invasionen af Ukraine og den brutale og ulovlige krig mod nabolandet er den indenrigspolitiske situation i Rusland forværret til et stadie, hvor det i dag er passende at kalde landet, hvis ikke for et diktatur, så for et totalitært samfund. 

Putin sidder hårdt på magten, og kun få – hvis nogen – kan sige præsidenten imod, når han først har sat en kurs. Samtidig har verden rundt om Rusland forandret sig med krigen. 

Østeuropa er igen blevet bevidst om sin udsatte position mellem øst og vest, hvilket har fået Ukraine, Moldova og Georgien til at søge medlemskab i EU. 

EU og Vesten anser ikke længere deres sikkerhedspolitik for at inkludere Rusland, i stedet er sikkerhedspolitikken nu delvist defineret af at være imod Rusland. 

På den anden side af Rusland har Kina også positioneret sig anderledes efter krigen. Men Kinas position er ikke fuldstændig entydig. Selvom det kommunistiske parti har ytret støtte til Rusland, er man stadig påpasselig med at hjælpe systemisk og strategisk i forhold til krigen.

Alt dette vil afgående ambassadør til Rusland, Carsten Søndergaard, fortælle om til dette arrangement, der sker i samarbejde med Gorrissen Federspiel.

Ordstyrer: Charlotte Flindt Pedersen

Oplægget vil følge det forrige arrangements format, men Carsten Søndergaard vil få lejlighed til at uddybe sine synspunkter, og publikum vil kunne stille flere spørgsmål. 

Program:
16.30-17.00: Kaffe og kage og mulighed for at netværke.
17.00-17.45: Oplæg ved Carsten Søndergaard.
17.45-18.15: Spørgsmål fra publikum v. ordstyrer Charlotte Flindt Pedersen.

Detaljer

Dato:
19. september 2022
Tidspunkt:
16.30 - 18.15 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , , , , ,

Sted

Gorrissen Federspiel
Axeltorv 2
1609 København, Danmark
+ Google Maps