Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

NY DATO! Feministisk udenrigspolitik

1. juni 2023 kl. 19.00 - 20.30 CEST

I 2014 vedtog Sverige som det første land i verden en feministisk udenrigspolitik, og siden har en række lande fulgt det svenske eksempel. Der gælder for eksempel Canada, Mexico og Frankrig i form af feministisk diplomati. Senest har Tyskland annonceret, at de vil indføre en feministisk udenrigspolitik, kort efter at Sverige valgte at afvikle deres feministiske udenrigspolitik med regeringsskiftet i 2022. 

Men hvad er en feministisk udenrigspolitik? 

I anledningen af Danmarks kommende sikkerheds- og udenrigspolitik, inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus i samarbejde med Kvinderådet til en spændende aften, hvor du vil blive klogere på, hvad en feministisk udenrigspolitik betyder, hvordan det praktiseres i forskellige lande, og hvilken effekt det kan have. Til at belyse dette vil Anna Villumsen gæste Selskabet torsdagen den 1. juni 2023.

Anna Villumsen er international konsulent hos Kvinderådet. Anna har i kraft af sit arbejde beskæftiget sig med internationale ligestillingsproblematikker såsom kønsbaseret vold i Egypten og Marokko og deltaget i debatten om kønsmæssig ligestilling i Danmarks udenrigs- og udviklingspolitik.

Efter oplægget vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Anna Villumsen.

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til aarhus@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

Detaljer

Dato:
1. juni 2023
Tidspunkt:
19.00 - 20.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Stiften Lounge i FO-byen
Frederiksgade 78B
Aarhus C, 8000
+ Google Maps