Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Danmarks udenrigspolitik anno 2019 med udenrigsministeren

28. januar 2019 kl. 14.00 - 15.30 CET

2019 bliver et år med både nye og tilbagevendende udenrigspolitiske udfordringer. Igen i år benytter Selskabet årsskiftet til at invitere Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen, til at gøre status over den internationale udvikling og Danmarks udenrigspolitik anno 2019.

I indledningen til den Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi 2019-20 erklæres det, at ‘Verden er et bedre sted end nogensinde før. Men det internationale regelbaserede samarbejde er under massivt pres’. Strategien udpeger en række overordnede indsatsområder: Regelbaseret internationalt samarbejde; Sikkerhed; Europa, et stærkt, slankt og effektivt EU; Flygtninge, migration og udvikling; Økonomisk diplomati; Arktis. 

Men hvordan skal vi håndtere disse indsatsområder, og hvordan varetager vi Danmarks interesse i en verden, som byder på så mange ubekendte? Hvordan bør et lille land som Danmark agere i et nærmiljø, hvor Brexit-forhandlingerne dagligt skaber usikkerhed i Europa, og hvor Putins intentioner ikke altid er nemme at blive kloge på. Dertil kommer en atlantisk alliance, hvor Præsident Trumps politik sjældent stemmer overens med den danske, og hvor fokus synes at være udelukkende på handelskrigen med Kina. 

Efter oplægget vil cand jur., kronikredaktør og leder af lederkollegiet på Politiken, tidligere korrespondent i henholdsvis USA og Beirut for Politiken Marcus Rubin debattere med udenrigsministeren, hvorefter han modererer Q&A med salen.    

Til sidst vil udenrigsminister Anders Samuelsen overrække priser til vinderne i Det Udenrigspolitiske Selskabs og Udenrigsministeriets artikelkonkurrence. Arrangementet gøres muligt i samarbejde med Udenrigsministeriet, Politiken og Borups Højskole. 

Program: 

15.00-15.05: Velkomst ved direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab, Charlotte Flindt Pedersen

15.05-15.35: Oplæg fra udenrigsminister, Anders Samuelsen

15.35-16.00: Debat med Marcus Rubin

16.00-16.15: Q&A med salen

16.15-16.30: Prisuddeling og afrunding

 

Tilmelding til arrangementet foregår nedenfor. Når du har tilmeldt dig til arrangementet, fremgår beskeden ‘tak for din tilmelding’ på siden, der hvor tilmeldingsformularen tidligere befandt sig. Dermed er din tilmelding registreret.


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
28. januar 2019
Tidspunkt:
14.00 - 15.30 CET

Arrangører

Udenrigsministeriet
Politiken
Borups Højskole
Det Udenrigspolitiske Selskab

Sted

Johan Borups Højskole
Frederiksholms Kanal 24
København, 1220 Danmark
+ Google Maps