Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Debat med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen

24. januar 2019 kl. 15.00 - 16.00 CET

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen gæster Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus, og gør status over dansk forsvars- og sikkerhedspolitik.

24 januar fra 16-17 ved Preben Hornung Stuen, Fredrik Nielsen Vej 4, 8000 Aarhus C.

Forpligtende internationalt samarbejde, forankret i en tæt transatlantisk alliance, har været forudsætningen for Danmarks nationale sikkerhed siden 1949. Men Brexit og valget af Trump er begivenheder, der skaber eksistentiel politisk usikkerhed i Europa, herunder for dansk sikkerheds- og forsvarspolitik. Efter Ruslands annektering af Krim i 2014 og direkte støtte til oprørerne i det østlige Ukraine, er trusler og udfordringer rykket tættere på.  I øst – især omkring Østersøen – er den sikkerhedspolitiske situation spændt. I syd er oprørsbekæmpelse og stabilisering stadig en prioritet. Og sidst men ikke mindst er spørgsmålet om cybertruslen også rykket højt op på dagsordenen.

Med vedtagelsen af forsvarsforliget frem til 2024 er det nu muligt at gøre forsvarspolitisk status for Danmark og tegne udviklingen i den forsvars- og sikkerhedspolitiske opgave på lang sigt. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil derfor præsentere en forsvars- og sikkerhedspolitisk status for Danmark med afsæt i det transatlantiske samarbejde og i Danmarks forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde i NATO, EU og Nordefco. Mødet vil blive modereret af Det Udenrigspolitiske Selskabs bestyrelse, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til forsvarsministeren. 

Mødet er gratis og åbent for alle, men kræver tilmelding.


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
24. januar 2019
Tidspunkt:
15.00 - 16.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Preben Hornung Stuen, Aarhus Universitet
Fredrik Nielsens vej 4
Aarhus, 8000
+ Google Maps