Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nytårskur: Kriser og Paradigmer i udlændingepolitikken

22. januar 2019 kl. 16.00 - 18.00 CET

Vi har skudt 2019 i gang med fyrværkeri og dronningens nytårstale, og nu er det tid til Det Udenrigspolitiske Selskabs nytårskur, som denne gang finder sted den 22. januar. 

Vanen tro har vi inviteret en spændende taler, som kan give os et udenrigspolitisk perspektiv på verdens tilstand og det år, vi går imøde. I år har vi inviteret professor i retsvidenskab på Københavns Universitet, Thomas Gammeltoft-Hansen, til at tale om udlændingepolitik og det såkaldte ‘paradigmeskifte’. 

Paradigmeskifte er et ord, som går igen i udlændingedebatten i disse år. Men hvad ligger der egentlig i et sådant paradigmeskifte? Når partiledere og internationale aktører synes at have taget dette ord til sig, er det næppe det samme, de taler om. Hvorfor taler vi om migration og flygtninge ‘compacts’ og ikke om konventioner eller aftaler? Oplægget går således faktuelt til et emne, som ofte omtales ud fra følelsesladede vinkler og med ukorrekte oplysninger.

Thomas Gammeltoft-Hansen forsker i migration og flygtninge og har udgivet flere bøger om emnet, bl.a. Hvordan løser vi flygtningekrisen? (2016) og Human Rights and the Dark Side of Globalisation (2016). Thomas Gammeltoft-Hansen har allerede en flot karriere bag sig. Han har bl.a. været forskningschef på Raoul Wallenberg Institute, og ligeledes har han været forskningschef på Institut for Menneskerettigheder. Senest er Thomas Gammeltoft-Hansen blevet udnævnt til professor MSO hos iCourts – Danmarks Grundforskningsfonds Centre of Excellence for Internationale Domstole.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål efter oplægget. Dernæst byder vi på et glas bobler for at sige velkommen til 2019 i Det Udenrigspolitiske Selskab – et år, som allerede i sit første halvår byder på Brexit, folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg. 

Vi glæder os til at invitere til en masse spændende arrangementer om udenrigspolitik i 2019.   

Tilmelding til arrangementet foregår nedenfor. Når du har tilmeldt dig til arrangementet, fremgår beskeden ‘tak for din tilmelding’ på siden, der hvor tilmeldingsformularen tidligere befandt sig. Dermed er din tilmelding registreret. 

Vi gør opmærksom på, at vi desværre ikke har kunne leje et større lokale. Oplever man, at tilmeldingen er lukket, er man stadig velkommen kl. 18.15 til et glas champagne.  


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
22. januar 2019
Tidspunkt:
16.00 - 18.00 CET

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Salon K, Huset i Magstræde
Rådhusstræde 13
København K, 1466 Danmark
+ Google Maps