Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Webinar – Borgerkrigen i Myanmar

21. februar kl. 17.00 - 18.00 CET

Det er tre år siden, at militærkuppet i Myanmar fandt sted, og i den anledning inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab til et webinar om den seneste udvikling i landet.

Da det burmesiske militær, Tatmadaw, den 1. februar 2021 ved et kup fjernede den demokratisk valgte regering ledet af Aung San Suu Kyi og hendes parti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), blev det begyndelsen på et nyt kapitel i den konflikt, der har hersket i Myanmar, siden landet blev uafhængigt af det britiske imperium i 1948.

Kuppet ledte nemlig til en hidtil uhørt alliance mellem den demokratiske modstand og flere etniske væbnede grupper, der har kæmpet mod militæret i årtier.

I slutningen af oktober sidste år steg modstanden mod militæret, tre etniske væbnede grupper lancerede en stor offensiv og indtog på kort tid hundredvis af militærposter, en række mindre byer samt grænseovergange til Kina. Denne offensiv har givet nyt momentum til modstandsgrupper også andre steder i landet, og i dag står militæret i en svagere position end nogensinde.

Konflikten i Myanmar har stor betydning for landets naboer, især Kina, som har spillet et dobbeltspil mellem de forskellige grupper og ligeledes fungeret som mægler i konflikten på grænsen til Kina.

For at give os mere information om den seneste udvikling i konflikten, har vi inviteret Helene Maria Kyed.

Helene er seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier og er en af Danmarks førende eksperter inden for Myanmar.

Der vil efterfølgende være mulighed for at stille spørgsmål

Link til tilmelding (Zoom)

Detaljer

Dato:
21. februar
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategorier:
, ,
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk