Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ukraine efter to år i krig: Mobilisering, international støtte og afgørende valg i 2024

22. februar kl. 19.00 - 20.30 CET

For to år siden befandt Europa sig i en ny geopolitisk virkelighed: Rusland havde igangsat en fuld invasion af Ukraine. For at markere dette, inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus til en aften, hvor vi vil blive klogere på krigens status og hvilke udviklinger vi kan forvente i år 2024

I 2023 havde man håbet, at den ukrainske forårsoffensiv ville medføre store fremskridt på slagmarken, men i stedet er krigen fastfrosset med tilstande, der minder om skyttegravskampene under første verdenskrig. Udfordringer med mobilisering af tropper og korruptionssager har medført politisk modvind for Volodymyr Zelenskyj. EU har i februar vedtaget en stor støttepakke, men med et kommende EU-parlamentsvalg kan denne støtte muligvis svækkes. Det samme gælder USA, som i år har præsidentvalg, hvor yderligere amerikansk isolationisme kan vende støtten til både Ukraine og NATO.

Så hvordan blæser vindene? Hvad kan vi forvente og håbe på i 2024? Det vil en række eksperter gøre os klogere på.

Philip Sviatchenko er med sin omfattende viden om Ukraine, en hyppigt anvendt analytiker og ekspert i danske medier. Philip Sviatchenko er født i Kyiv, og følger konflikten i sit hjemland tæt. Han har blandt andet arbejdet for den danske udenrigstjeneste i Ukraine og som korrespondent for DR i Ukraine.

Rasmus Brun Pedersen er lektor og ph.d. i internationale relationer på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Rasmus Brun Pedersen forsker blandt andet i EU’s udenrigs- og sikkerhedspolitik, NATO og amerikansk sikkerhedspolitik.  

Jakob Tolstrup er lektor og ph.d. i statskundskab på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Tolstrup forsker blandt andet i ukrainsk og russisk indenrigs- og udenrigspolitik samt Ukraines forhold til EU og NATO. 

Til arrangementet vil eksperterne i en paneldebat diskutere de mange spørgsmål, der blandt andet omfatter Ukraines interne politiske forhold, den kommende mobilisering, støtte fra EU og NATO samt den militære strategi. Til slut vil der være mulighed for, at publikum kan stille spørgsmål til panelet. 

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til aarhus@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

Detaljer

Dato:
22. februar
Tidspunkt:
19.00 - 20.30 CET
Begivenhed Kategorier:
, , , ,

Sted

Dokk1, Lille Sal
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus C, 8000
+ Google Maps