Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Valget i Tyskland

25. maj 2021 kl. 16.00 - 17.00 CEST

 

Den 26. september skal tyskerne til stemmeurnerne. Og for første gang i femten år er ét navn fraværende på stemmesedlen: Angela Merkel fra det borgerlige parti CDU.

Tyskland skal have en ny forbundskansler og hele tre partier er i spil til det øverste embede. Valget står mellem CDU’s Armen Laschet, SPD’s Olaf Scholz og De Grønnes Annalena Baerbock. Hvad vil et skifte betyde for EU’s største land? Og hvilken betydning har det ikke mindst for dansk og europæisk politik, at Tyskland, der er Danmarks største handelspartner og Europas største økonomi, får en ny regeringschef?

For at blive klogere på valget og fremtiden i tysk politik har vi inviteret Friis Arne Petersen og Philipp Schröder til at give overblik og analyse.

Friis Arne Petersen har mere end 30 års diplomatisk erfaring i udenrigsministeriet og har som forhenværende ambassadør i Tyskland bred indsigt i, hvad der bevæger sig i det tyske politiske landskab.

Philipp Schröder er professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet, hvor han forsker inden for international økonomi, europæisk integration og handelsrelationer mellem Danmark og Tyskland.

I Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus ser vi derfor frem til en spændende eftermiddag i godt selskab, hvor vi vil blive klogere på vores naboland mod syd og stille skarpt på de politiske samt økonomiske følgevirkninger af det tyske valg.

Arrangementet foregår online over Zoom, og det vil være muligt for publikum at stille Friis Arne Petersen og Philipp Schröder spørgsmål i den sidste del af arrangementet.

Det kræver medlemskab hos Det Udenrigspolitiske Selskab at deltage. Se mere om medlemsskab her Der er rabat på medlemskab i Det Udenrigspolitiske Selskabs U35 klub, hvis man er under 35 år. 

Detaljer

Dato:
25. maj 2021
Tidspunkt:
16.00 - 17.00 CEST
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags: