Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fra fodsoldater til cybersoldater

25. maj 2021 kl. 9.00 - 10.30 CEST

Cyberspace er blevet en vigtig del af den samlede arena, hvor Danmark i fremtiden skal kæmpe og forsvare sig.

Nutidens og fremtidens krige kommer nemlig i høj grad til at foregå i cyberspace, og derfor foregår der i disse år omfattende revisioner af det danske forsvar i forhold til dette trusselsbillede.

Man har blandt andet introduceret en cyberværnepligt, og forsvarsakademiet og SDU har indgået et samarbejde om en ny master i såkaldt Cybersecurity. 
 
Et stærkt forsvar i cyberspace kræver stærke tekniske kompetencer, og det kræver, at Forsvaret kan planlægge og forstå effekten af militære aktiviteter i cyberspace. Det er altså ikke kun cybersoldaterne, men hele Forsvaret, der skal kunne forholde sig til cyberspace som en del af den samlede kampplads.

På dette morgenmøde ser Det Udenrigspolitiske Selskab og Altinget på, hvilke planer og strategier, der findes for det danske cyberforsvar. Vi spørger, hvordan det reelle trusselsbillede er, hvor det kommer fra, hvordan en cybersoldat ser ud, og hvordan industrien indgår i et samarbejde om denne forandring.

PROGRAM
Velkomst med Charlotte Flindt Pedersen, direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab

Oplæg med Trine Bramsen, forsvarsminister

Oplæg med Tobias Liebtrau, post.doc ved Science Po/DIIS 

Oplæg med Trine Flockhart, Center for War Studies, Professor, Department of Political Science and Public Management ved SDU 

Oplæg med Joachim Finkielman, Direktør, Forsvars- og Aerospaceindustrien
Moderation: Andreas Krog, Altingets forsvarsniche.

PRAKTISK
Under arrangementet er det muligt at få en kop kaffe/the og vand samt en croissant. Gården er overdækket, og der er varmelamper samt tæpper tilgængelige.

Ved fysisk deltagelse er tilmelding nødvendig via dette link: https://www.altinget.dk/arena/konference/fra-fodsoldater-til-cybersoldater

 

Arrangementet vil også blive livestreamet, så man har mulighed for at se med hjemmefra. Der kræves ikke tilmelding til livestreaming, den vil i stedet foregå nedenfor:

Ønsker du at stille et spørgsmål i chatten? Stil venligst dit spørgsmål nedenfor og husk navn – det gør det lettere for os at administrere:

 

CORONA
Da arrangementet foregår udenfor, er der ikke krav om coronapas. Arrangementet lever op til de gældende krav og retningslinjer i forhold til afstand, afspritning og mundbind.

Detaljer

Dato:
25. maj 2021
Tidspunkt:
9.00 - 10.30 CEST
Begivenhed Tags:

Sted

Altingets gård
Ny Kongensgade 10
København K, 1472