Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

The Big Picture: Klimaforandringer m. Katherine Richardson

18. maj 2021 kl. 17.30 - 18.30 CEST

Verden har det godt, og den skal nok overleve. Problemet er, hvad vi mennesker vil gøre for at overleve i den. Sådan tænker Katherine Richardson tit, når hun bladrer gennem det nye forskningsmateriale i klimaforandringer, som enten hun eller kollegaer har fundet frem til.

Eller når hun er ude på ekspedition for at undersøge, hvordan havets biologiske processer påvirkes af klimaet.

I en tid, hvor det, der før kaldtes tusindårsfænomener, nu synes at finde sted med jævne mellemrum, kan opgaven med at lægge vores klima ind på et nogenlunde stabilt spor synes uoverkommelig. Golfstrømmen er ved at vende, den ældgamle is ved polerne er i nedsmeltning, og permafrosten er blevet så optøet, at den afgiver store mængder gasser.

Hvordan er man klimaforsker i det scenarie?  Og hvordan er stemningen internt i FN – tror man på, at vi kommer ud på den anden side?

 

Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer til et arrangement med den fremtrædende klimaforsker Katherine Richardson. Hun vil give os det store billede på klimaforandringerne og tage os med ind bag de politiske processer, der er sat i gang for at bekæmpe den globale opvarmning. Vi undersøger, hvad der kan gøres, men også de nye vilkår, vi kommer til at leve under som menneskehed fremover.

Katherine Richardson er professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet. Hun forsker i, hvordan menneskelige aktiviteter påvirker Jordens miljøtilstand. Katherine Richardson var formand for Klimakommissionen fra 2008 til 2010 og blev udpeget af FN’s Generalsekretær som medlem af ekspertgruppen med ansvar for udarbejdelsen af FN’s 2019 Global Sustainable Development Report (GSDR).

Arrangementet er en del af serien ‘The Big Picture’, hvor Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer en række prominente personligheder til at dele deres syn på verden i dag. Hvordan mener de, at deres område påvirker det store globale billede?

Samtidig vil møderækken kigge på, hvordan den ændrede verdensorden påvirker Danmark i forhold til at skabe robusthed på nogle fronter og udforskning af nye muligheder på andre.

Detaljer

Dato:
18. maj 2021
Tidspunkt:
17.30 - 18.30 CEST

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
Email
udenrigs@udenrigs.dk