Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Generalforsamling

17. maj 2021 kl. 17.00 - 19.00 CEST

Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer alle medlemmer til den årlige generalforsamling! Vi er i år rigtig glade for at kunne invitere til et fysisk arrangement, dog med begrænset antal pladser.

Dagsorden til mødet vedlægges nedenfor. Efter generalforsamlingen vil regional direktør for WHO for Europa, Hans Klüge, holde et oplæg om WHO’s indsats på det europæiske kontinentet på en online forbindelse fra Bryssel.
Dagsorden

1.     Valg af dirigent
2.     Bestyrelsens beretning om Selskabets virksomhed i 2020
3.     Fremlæggelse af årsregnskab 2020 til godkendelse (du kan se årsregnskabet
 via dette link)
4.     Forslag til mindre justering af vedtægterne (du kan se forslaget via dette link)
5.     Valg af medlemmer til Rådet for Det Udenrigspolitiske Selskab
6.     Valg af en statsautoriseret revisor
7.     Eventuelt

Ad 3) Se vedhæftede Årsregnskab 2020
Ad 4) Forslag til tilføjelse til §3
Det ønskes at tilføje sætningen ” – som almennyttig forening –” i §3:

§3
Selskabets formål er – som almennyttig forening – at fremme det almene kendskab til og interessen for udenrigspolitiske spørgsmål i Danmark. Selskabet kan som sådant ikke tage stilling til noget politisk spørgsmål.

Begrundelse:
For at blive godkendt efter ligningslovens §8A/ 8H /12, stk.3, omhandlende ”Godkendelse af en forening til at modtage gaver med fradragsret for giveren”, kræves det at en række betingelser er opfyldt, herunder, at ”Det skal fremgå af foreningens vedtægter, at formålet er almenvelgørende eller almennyttigt”.

Vi ønsker at blive godkendt, for at kunne oprette en donationsknap på hjemmesiden, således interessenter har muligheden for at give fradragsberettigede donationer til Selskabet samt sætte Selskabet på testamentet.

ad 5) Bestyrelsen foreslår på indstilling fra Rådet nyvalg af Marjun Hanusardóttir Lagmandsdirektør/departementschef, Tórshavn. Hun er fhv. direktør, Miljø- og Levnedsmiddelstyrelsen, Tórshavn. Ligeledes foreslås genvalg af Camilla Brückner, Torben Möger Pedersen og Connie Hedegaard. ad 6) Som revisor foreslås genvalg af Christensen Kjærulff Statsautoriseret Revisionsaktieselskab.

Hele arrangementet vil desuden blive streamet digitalt.

Pladser til det fysiske arrangement fordeles efter først-til-mølle princippet. Bliver du forhindret i at deltage, bedes du hurtigst muligt give sekretariatet besked på udenrigs@udenrigs.dk, så en anden kan få glæde af pladsen.
Bemærk, at vi opkræver et udeblivelsesgebyr på 50 kroner. 

Detaljer

Dato:
17. maj 2021
Tidspunkt:
17.00 - 19.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Asia House
Indiakaj 16
København Ø, 2100
+ Google Maps