Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Valg i Taiwan

8. januar kl. 17.00 - 18.00 CET

 

Den 13. januar går taiwanerne til stemmeurnerne i et præsidentvalg, der har afgørende betydning for både landets egen og Østasiens fremtid.

Valget står mellem tre kandidater: den nuværende vicepræsident Lai Ching-te fra regeringspartiet Det Demokratiske Fremskridtsparti, den tidligere politichef Hou Yu-ih fra  Nationalistpartiet (Kuomintang), og den tidligere borgmester i Taipei Ko Wen-je – en politisk outsider, der stiller op for Taiwans Folkeparti, som han selv har været med til at stifte.

De tre kandidater repræsenterer hver især forskellige visioner for Taiwans fremtid og dets forhold til Kina. Lai Ching-te har tidligere været en stærk fortaler for taiwanesisk uafhængighed, Hou Yu-ih går derimod ind for at forbedre forholdet til Beijing, mens Ko Wen-je har indtaget en midterposition mellem de to traditionelle partier.

Valget har også stor international bevågenhed, idet Taiwanstrædet i de seneste år har været scene for øgede spændinger mellem USA og Kina. Øgede spændinger mellem de to stormagter vil have betydelige globale implikationer, da strædet fungerer som et knudepunkt for internationale forsyningskæder og produktionen af halvledere. 

Vi inviterer til arrangement om det taiwanske valg i Det Udenrigspolitiske Selskab.

Vi får kompetent selskab af Camilla Tenna Nørup Sørensen, der er Ph.d. og lektor på Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet, samt Michael Danielsen, der er formand for foreningen Taiwan Corner.

Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab, modererer arrangementet. Kjeld Erik Brødsgaard, professor i Kinastudier ved Institut for International Økonomi og Ledelse på Copenhagen Business School byder velkommen

 

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til udenrigs@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

    

Detaljer

Dato:
8. januar
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Copenhagen Business School
Porcelænshaven 22
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Maps