Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

USA’s udtræden af Iran-atomaftalen: Geopolitiske og -økonomiske konsekvenser

9. november 2018 kl. 7.30 - 9.00 CET

Det Udenrigspolitiske Selskab og Det Udenrigspolitiske Selskab U35 inviterer til: 
 

Morgenmøde om fremtiden for den historiske Iran-atomaftale, som i disse dage er under pres fra både USA og Iran. Hvad gøres der for at holde aftalen i live, og hvad er de geopolitiske, økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser af USA’s tilbagetrækning fra aftalen? 

Danmarks ambassadør i Iran, Danny Annan, vil give sit bud på Iran-atomaftalens skæbne set fra henholdsvis Iran og Danmark nu, hvor USA har trukket sig fra aftalen.

Den historiske atomaftale mellem Iran og de fem permanente medlemmer af sikkerhedsrådet plus Tyskland og EU blev indgået for 3 år siden. Aftalen betød, at Iran opgav udviklingen af sit atomprogram frem til 2031 til gengæld for, at de internationale sanktioner blev ophævet mod landet. Det åbnede for international samhandel med Iran. Aftalen mødte stor modstand i Det Republikanske Parti, og præsident Trump trak USA ud af aftalen den 8. maj 2018, som han lovede under valgkampen.

Med USA’s udtræden er atomaftalen ikke kun svækket, men også truet i sin helhed, fordi USA netop har (gen)indført sanktioner, som bl.a. inkluderer et embargo på iransk olie og et mål om at afskære den iranske finansielle sektor fra det globale marked. Samtidig er nedtællingen til en konflikt mellem Iran og dets arabiske omgivelser og USA ved at tage fart.

Endelig har vi en ny situation, hvor Iran opererer uden for statens grænser. I sidste uge kunne Politiets Efterretningstjeneste offentliggøre, at man har stærke beviser for, hvordan Iran har planlagt et attentat på en herboende iraner, lederen for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz. Tilsammen tegner der sig et billede af en ny rolle for Iran både regionalt og i verden.

Program

8:30 – Direktør for DUS, Charlotte Flindt Pedersen, byder velkommen

8:35 – Danmarks ambassadør i Iran ser på den generelle udvikling i Iran og i relation til aftalen

9:15 – Q&A, som modereres af Emilie Dahl, DUS U35-bestyrelsesmedlem

9:30 – Afslutning ved Charlotte Flindt Pedersen

 

Tilmelding til arrangementet foregår nedenfor. Når du har tilmeldt dig til arrangementet, fremgår beskeden ‘tak for din tilmelding’ på siden, der hvor tilmeldingsformularen tidligere befandt sig. Dermed er din tilmelding registreret. 

Hvis du ikke er medlem af Det Udenrigspolitiske Selskab, men gerne vil deltage, beder vi dig overføre DKK50 via mobilepay på 69356. 


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
9. november 2018
Tidspunkt:
7.30 - 9.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Medicinsk Museion
Bredgade 62
København K, 1260
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside