Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sydafrika efter Zuma ved ambassadør Trine Rask Thygesen

24. oktober 2018 kl. 16.00 - 17.30 CEST

Trine Rask Thygesen er netop vendt hjem efter tre år som Danmarks ambassadør i Sydafrika.

Hun oplevede på nært hold, hvordan Nelson Mandelas idealistiske ’Regnbuenation’ blev taget til fange af en lille gruppe pengestærke folk og deres præsident, Jacob Zuma. Den form for state capture er ofte et problem i fattige lande, og Sydafrikas naboer byder på flere eksempler. Mange havde dog håbet, at Mandela og hans holds enestående indsats kunne sikre, at det økonomisk og politisk vigtige Sydafrika ikke endte som så mange andre afrikanske lande: med korruption, lav økonomisk vækst og dalende velfærd for andre end de rigeste. Hvordan gik det til?

For ti måneder siden afsatte Mandelas parti, the African National Congress (ANC), Zuma fra præsidentposten. I processen viste landet styrke i et stærkt civilsamfund, ærligt embedsværk og solide institutioner. ANC’s ledelse har satset på, at den nye præsident, Cyril Ramaphosa, styrker økonomien, genopretter tilliden til staten – og ved næste års parlaments- og præsidentvalg får vendt tidligere års nedgang til fremgang. Hvem er Ramaphosa og hvad kan sydafrikanerne forvente fra ham?

Sydafrika er en af Danmarks vigtige partnere i Afrika. Hvad betyder udviklingen for os?

Trine Rask Thygesen, cand.oecon., er ved hjemkomsten til Udenrigsministeriet udnævnt til direktør for udviklingspolitik, dvs. Danida. Trine Rask Thygesen var ambassadør i Sydafrika 2015-18.

Tilmelding til arrangementet foregår nedenfor. Når du har tilmeldt dig til arrangementet, fremgår beskeden ‘tak for din tilmelding’ på siden, der hvor tilmeldingsformularen tidligere befandt sig. Dermed er din tilmelding registreret. 

Hvis du ikke er medlem af Det Udenrigspolitiske Selskab, men gerne vil deltage, beder vi dig overføre DKK50 via mobilepay på 69356. 

Photo: President Cyril Ramaphosa, Cabinet Ministers and Deputy Ministers 

 


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
24. oktober 2018
Tidspunkt:
16.00 - 17.30 CEST

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Asia House
Indiakaj 16
København Ø, 2100
+ Google Maps