Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Stormagter i Afrika

28. september 2022 kl. 19.00 - 20.30 CEST

I Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus er vi meget glade for at kunne invitere til et spændende og yderst relevant arrangement om stormagternes rivalisering i Afrika på DOKK1. 

Under kolonitiden var det afrikanske kontinent en kampplads for stormagterne, der blandt andet var interesseret i territorium og naturressourcer. Efter de tidligere kolonier i Afrika opnåede selvstændighed i løbet af det 20. århundrede, har verdens stormagter fortsat udøvet indflydelse i Afrika, blandt andet under Den Kolde Krig. 

I dag ser vi særligt tre store internationale aktører i de afrikanske lande: Rusland, Kina og EU. Rusland og Kinas interesser er steget markant de senere år, og samtidig har EU haft et stigende antal militære og civile missioner i en række afrikanske lande. 

Men hvilke interesser har de afrikanske stater? Hvorfor er Rusland og Kina så interesserede i Afrika? Hvilke konsekvenser har det for de afrikanske stater? Og hvordan har Ruslands invasion af Ukraine accelereret udviklingen? 

Signe Marie Cold-Ravnkilde er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Hun vil diskutere disse problematikker og hvordan vi kan se stormagtsrivalisering i Sahel med særligt fokus på Mali og Niger.

Mette Skak er lektor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet og ekspert inden for russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik. Som ruslandsekspert vil hun give sit perspektiv på Ruslands interesser i kontinentet, samt hvad vi bør forvente af Russisk aktivitet i Afrika efter invasionen af Ukraine. 

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne efter deres præsentationer.

Vi glæder os til at se jer til efterårets første arrangement!

Detaljer

Dato:
28. september 2022
Tidspunkt:
19.00 - 20.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Dokk1, Lille Sal
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus C, 8000
+ Google Maps