Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Krigen og Rusland

5. oktober 2022 kl. 17.00 - 18.00 CEST

Udviklingen er gået stærkt i Rusland i det sidste halve år. Det gælder ikke mindst i de sidste par dage siden præsident Putins tale, hvor han annoncerede folkeafstemninger i Ukraines østlige besatte områder og en delvis mobilisering af reservister til hans krig i Ukraine.

Her kommer blot et lille uddrag af, hvad vi har kigget på i selskabet:

En video af unge russiske rekrutter i en sovesal. Deres overordnede fortæller dem, at de skal bede deres mødre og kærester om tamponer, som de kan tage med til fronten og bruge som gazebind, hvis de bliver beskudt. Hæren har ikke udstyr til dem.

En nyhed om Dagestan og de demonstrationer, der brød ud i den sydlige russiske region, efter at Rusland lavede en delvis mobilisering af 300.000 mænd. Demonstrationerne ser store ud, men de virker ikke særligt organiserede. Mon de kan blive til et reelt oprør?

Et billede af nogle meget ulogiske valgresultater: Næsten 100 procent. Så stor en del af befolkningen i Ukraines regioner Donetsk, Lugansk, Kherson og Zaporisjsja vil skifte statsborgerskab, hvis man tror på den folkeafstemning, som de russiske myndigheder har afholdt i Ukraine. Det er der ikke mange fornuftige mennesker, der gør.

De mystiske eksplosioner og læk i gasrørene i Nord Stream i Nordsøen.
Peger pilen på Rusland, og hvorfor har man i så fald saboteret rørene?

Igen: Det går hurtigt i Rusland i disse dage. Twitter er glødende, medierne er breaking, og man kan til tider have svært ved at samle alle de små nyhedsbidder i et større billede.

Derfor har vi bedt tre eksperter om at deltage i et webinar og forklare den bredere udvikling i krigen og internt i Rusland.

Vi skal høre om:

Hæren v. Carsten Rasmussen, der er pensioneret brigadegeneral og forhenværende forsvarsattaché i Rusland, Polen og Kina.

Befolkningen og civilsamfundet v. Charlotte Flindt Pedersen, som er direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab.

Kreml og den politiske udvikling v. Michael Sjøberg, der er sikkerhedsrådgiver og tidligere efterretningsofficer og sprogofficer i russisk og i mere end 20 år har beskæftiget sig indgående med Rusland og Ukraine og landenes sikkerhedspolitik.

Moderator: Ida Sparre-Ulrich er kommunikationsansvarlig i DUS og redaktionssekretær på tidsskriftet Udenrigs.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs i webinaret.

Detaljer

Dato:
5. oktober 2022
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , ,