Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Reception for Udenrigs: Om krig

5. januar 2023 kl. 16.00 - 18.00 CET

Det nye nummer af Udenrigs er på gaden, og vi holder reception i Thiemers Magasin. Kom forbi og få et glas vin eller en sodavand, og hør en samtale mellem Udenrigs’ chefredaktør Charlotte Flindt Pedersen og seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier, Helle Malmvig, der vil fortælle om de danske ‘fjerne krige’ og Danmarks involvering i militære missioner.

Ikke siden Cuba-krisen har truslen for storkrig været større. Det såkaldte Doomsday Clock, der måler risikoen for menneskehedens udslettelse, står på 100 sekunder i midnat, tættere på end selv under Den Kolde Krig.

At se Stanley Kubriks mesterværk Dr. Strangelove er i dag pludselig mindre morsomt og mere dystert. Efter Ruslands invasion af Ukraine har præsident Putin igen og igen i meget lidt forblommede vendinger truet med at bruge atomvåben. Og i takt med at krigen går dårligere og dårligere for Rusland, og Putins delvise mobilisering synes at være en tragisk fiasko, er truslen kun blevet mere akut.

Det nye nummer af Udenrigs handler derfor om krig. Om, hvad krig er, og hvordan vi kan forstå den teoretisk. Om, hvorfor der opstår krig, og hvad efterspillet er. Og til sidst hvordan krig i dag er komplet anderledes end i gamle dage, hvor to hære mødtes på en bakke og sloges, indtil en af parterne gav op.

Også Danmark er rundt omkring i verden engageret i militære operationer, der selvom de ikke går under navnet krig, alligevel trækker klare paralleller.

Seniorforsker på DIIS Helle Malmvig har besøgt den dansk-ledede NATO-mission i Irak i 2022 og talt med soldaterne om deres tilværelse på basen og syn på missionen. Hør hendes syn på vores fjernkrige til receptionen.

 

PROGRAM

– 16.00-16.30 Velkommen og reception

– 16.30-17.30 Helle Malmvig i samtale med Charlotte Flindt Pedersen

– 17.30-18.00 Reception

Detaljer

Dato:
5. januar 2023
Tidspunkt:
16.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Thiemers Magasin
Tullinsgade 24
København V, 1618 Danmark
+ Google Maps