Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Polen i politisk kaos: Pandemi og aflyst præsidentvalg

14. maj 2020 kl. 17.00 - 18.00 CEST

Den 10. maj skulle det polske præsidentvalg have fundet sted. Men kun få dage før præsidentvalget fik polakkerne besked om, at valget ikke ville blive gennemført alligevel. Tidligere blev det ellers vedtaget, at præsidentvalget godt kunne finde sted – noget kritikere mente var direkte forfatningsstridigt, da ændringer i valgloven skal foretages mindst et halvt år før et valg.

Valget er vigtigt for den siddende præsident Andrzej Duda, da han lige nu har opbakning hos befolkningen – hvilket konsekvenserne af en coronakrise kan ændre på. Derfor er det siddende regeringsparti, Lov og Retfærdighed, ekstra ivrig for at få afholdt valget. Polen befinder sig midt i politisk kaos. Vi tager temperaturen på et præsidentvalg, der ikke blev holdt, og hvis fremtid stadig er usikker.

Torsdag den 14. maj gæster chefredaktør for mediet polennu.dk Jens Mørch Det Udenrigspoliske Selskab Aarhus. Han vil ud over en gennemgang af begivenhederne give sit perspektiv på Polens forhold til EU, et forhold der længe har været anspændt. Men hvad er udsigterne egentligt, og kan forholdet forbedres?

Bestyrelsesmedlem i Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus, Kasper Westberg Holm, er vært. 

 

Tilmeldingslink er sendt til alle vores medlemmer.

*** VORES WEBINARER ER FORBEHOLDT MEDLEMMER. HVIS DU VIL DELTAGE, KAN DU TEGNE MEDLEMSKAB VED AT SENDE DIN KONTAKTINFORMATION TIL MEDLEM@udenrigspolitik.dk ***

Detaljer

Dato:
14. maj 2020
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,