Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Pandemi og internationalt samarbejde med Danmarks FN-ambassadør

19. maj 2020 kl. 17.00 - 18.00 CEST

Foto: UN Photo

 

Juleaftensdag den 24. december 1770, satte Kong Christian VII sit navn under en kabinetsordre, der udskilte ”Bureauet for de Udenlandske Affairer” fra Tyske Kancelli som et særligt departement for udenrigske anliggender. Dermed blev den organisation, som vi fra 1848 kender som Udenrigsministeriet, formelt set grundlagt for 250 år siden. Det markerer vi i Det Udenrigspolitiske Selskab ved i samarbejde med Udenrigsministeriet at afholde en række onlinemøder med ambassadører fra hele verden og med vidt forskellige opgaver i Danmarks tjeneste.

Det første møde i rækken er med Danmarks Faste Repræsentant ved den danske FN-mission i New York, Martin Bille Hermann, ambassadør og fhv. direktør for udviklingspolitik. Han vil tale om covid-19-pandemiens indflydelse på FN og det internationale samarbejde.

FN’s generalsekretær António Guterres har kaldt pandemien for den største internationale trussel i FN 75-årige historie. Samtidig med krisen kan vi se en stigning i autoritære stater, øget protektionisme og fragmentering rundt om i verden. Ledere fra USA, Brasilien og Ungarn til Filippinerne udfordrer eller afviser værdien af det internationale samarbejde. USA har suspenderet støtten til WHO, og FN’s mest magtfulde organ Sikkerhedsrådet har været ude af stand til at vedtage en resolution om Covid-19 og dermed følge op på generalsekretærens opfordring til global våbenhvile. 

Martin Bille Hermann vil fortælle om status for det internationale samarbejde i FN i 75 året for FN-traktaten. Hvordan skal FN takle de udfordringer som pandemien accelerer, som ikke kun er en sundhedskrise, men også en økonomisk, humanitær og geopolitisk krise? Hvordan kan Danmark i den sammenhæng bidrage til at styrke FN og det internationale samarbejde?  

 

Tilmeldingslink er sendt til alle vores medlemmer.

*** VORES WEBINARER ER FORBEHOLDT MEDLEMMER. HVIS DU VIL DELTAGE, KAN DU TEGNE MEDLEMSKAB VED AT SENDE DIN KONTAKTINFORMATION TIL MEDLEM@udenrigspolitik.dk ***

 

I samarbejde med:

Detaljer

Dato:
19. maj 2020
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST