Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Niels Bohr Talks: Udforskningen af Mars

12. oktober 2021 kl. 17.00 - 18.30 CEST

 

 

Spørgsmål kan stilles i vinduet nedenfor. Husk at anføre dit navn.

 

 

Det amerikanske rumagentur, NASA, har i flere årtier været det internationale pejlemærke, når det kom til udforskning af rummet. Den succes kan blandt andet spores tilbage til én tradition: Når en mission planlægges indhenter agenturet idéer og instrumenter fra hele verden. Konkurrencen til at byde ind er fri, og NASA inviterer løbende til internationale workshops, hvor mulige landingssteder for missioner til Mars bliver diskuteret.

 

Denne udvikling har ført til en stigende andel af internationale forskere som deltagere i både udvikling og levering af instrumenter til de planlagte missioner og til den praktiske udførelse af arbejdet med de robotter, som anvender instrumenterne i udforskningen af Mars.

 

I en samtale med direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab, Charlotte Flindt Pedersen, fortæller lektor i astrofysik og planetforskning ved Niels Bohr Institutet Morten Bo Madsen om sine mere end 25 års personlig erfaring med NASA’s landede missioner til Mars. Vi hører også om, hvordan processen med de internationale samarbejdspartnere foregår.

 

Niels Bohr Talks er støttet af Novo Nordisk Fonden.

 

[captainform id=”1332286″]

Detaljer

Dato:
12. oktober 2021
Tidspunkt:
17.00 - 18.30 CEST
Begivenhed Kategori:

Sted

Altingets gård
Ny Kongensgade 10
København K, 1472
+ Google Maps