Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Modeller for en international orden

19. april 2023 kl. 17.30 - 19.00 CEST

Med dette arrangement markerer Selskabet etableringen af det nye Centre for Statecraft and International Order ved Roskilde Universitet. 

Centret har 11 forskere tilknyttet. Dets hovedformål er at producere forskning i verdensklasse, der trækker på historien for at forstå, hvordan diplomater og andre aktører navigerer en kompleks og foranderlig international orden. Ambitionen er at bruge historien til at kvalificere og nuancere de problemstillinger, som vores beslutningstagere står overfor i dag. 

Tre af centrets forskere vil i denne markering opridse historiske debatter om den internationale orden, der trækker på deres eksisterende forskning. 

Klaas Dykmann vil tale om panamerikanisme i starten af det 20. århundrede, og hvordan den foreslåede regionale fredspagt blev opfattet som en slags model for en bredere global orden og fungerede som inspiration for oprettelsen af Folkeforbundet. 

Laust Schouenborg vil tale om bestræbelserne i midten af det 20. århundrede på at lægge fundamentet for generel og fuldstændig nedrustning i FN og de interne overvejelser i den amerikanske regering om, hvordan det ville påvirke international politik. 

Line Engbo Gissel vil opridse debatterne mellem forskellige grupper af stater efter den Kolde Krig, da man etablerede den Internationale Straffedomstol, og hvordan de debatter afspejlede særskilte forståelser af international retfærdighed. 

Alle tre forskere vil forholde sig til, hvad vi kan lære af disse historiske eksempler i dag.   

Direktør i Selskabet, Charlotte Flindt Pedersen, vil være ordstyrer for markeringen.

 

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til udenrigs@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

Detaljer

Dato:
19. april 2023
Tidspunkt:
17.30 - 19.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Store Sal, Vartov
Farvergade 27
København K, 1463
+ Google Maps