Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mellem stormagter: Taiwan som spændingspunkt mellem Kina og USA

15. april kl. 18.30 - 20.00 CEST

Kom og bliv en del af en dybdegående diskussion om verdens aktuelle politiske landskab, hvor vi sætter fokus på Taiwan. I en tid hvor den globale opmærksomhed ofte rettes mod truslen fra Rusland, spørger vi: Afgøres verdens geopolitiske fremtid i virkeligheden i opgøret om Taiwan?

Magasinet The Economist udnævnte i 2021 Taiwan som “det farligste sted i verden”, og de seneste år har øen været i mediernes søgelys og fyldt på den internationale dagsorden.

Kina betragter Taiwan som en uadskillelig del af det kinesiske rige under et-Kina politikken og har stor interesse i øen. Den komplekse historie og relation mellem Taiwan og Kina tilføjer dybde til denne konflikt.

På den internationale scene har USA også betydelige interesser i Taiwan. Præsident Joe Biden har lovet at komme øen til undsætning i tilfælde af kinesisk militær aggression. Men hvad sker der, hvis de politiske forhold ændres, og Trump overtager efter valget? Hvordan påvirker dette den geopolitiske balance, og hvad betyder det for Taiwan?

En anden vigtig dimension af denne konflikt er den globale økonomi. Taiwan er en central aktør i produktionen af mikrochips, og enhver forstyrrelse på øen har betydelige konsekvenser for verdensmarkedet.

Taiwan har udviklet sig til et nøglested, hvor konflikten mellem de to stormagter, Kina og USA, udfolder sig. Derfor inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus dig til en spændende debat, hvor vores ekspertpanel vil analysere valget og dets implikationer.

Militæranalytiker Camilla Tenna Nørup Sørensen fra Forsvarsakademiet vil diskutere det strategiske perspektiv set fra Kinas øjne, mens professor i Statskundskab på Aarhus Universitet, Derek Beach, vil belyse USA’s prioriteter, ikke kun angående Taiwan, men også hvordan slaget om Taiwan påvirker de militære, økonomiske og strategiske aspekter af konflikten med Kina.

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til aarhus@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

Detaljer

Dato:
15. april
Tidspunkt:
18.30 - 20.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Sted

Dokk1, Lille Sal
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus C, 8000
+ Google Maps