Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DUS Aarhus: Energikrisen i Europa

10. oktober 2022 kl. 19.00 - 20.30 CEST

I Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus er vi meget glade for endnu en gang at kunne invitere til et spændende og særligt relevant arrangement på DOKK1 om EU’s energikrise, og hvordan den stiller Danmark.

Hvad er det, der har gjort, at vi i dag skal spare på energireserverne til vinter, og hvilke forskellige kortsigtede og langsigtede løsninger på krisen diskuteres der? Særligt vil der være et fokus på EU’s energikrise i kølvandet på krigen i Ukraine og gaslækagen på Nordstream-rørene i Østersøen.

Til arrangementet har vi et stærkt panel, som vil gøre os klogere på den tilspidsede situation, vi står i lige nu.

Lars Aagaard er en dansk erhvervs- og organisationsmand. Han var administrerende direktør for brancheorganisationen Dansk Energi fra 2009 til 2022, og han er blevet tilskrevet en stor del af æren for, at Dansk Energi er blevet en vigtig aktør i dansk energipolitik

Lars vil give sine perspektiver på EU’s fremtidige energiuafhængighed. Han vil dertil give et lille indblik i den energitekniske viden – for eksempel i forhold til hvilke muligheder vi i EU og Danmark har for energiuafhængighed, herunder hvor langt vi er med at udvikle forskellige grønne teknologier, og om der er nogle potentielle etiske og politiske dilemmaer i energiplanlægning.

Trine Villumsen Berling er forsker i sikkerhedspolitik, teknologiens indflydelse på politiske processer, sikkerhedspolitiske ekspertiseformer, vestlig sikkerhedsarkitektur og energisikkerhed med særligt fokus på Østersøregionen, Nord Stream 2 og relationen til Rusland.

Lige nu leder hun et spændende forskningsprojekt om store energiinfrastrukturprojekter i Østersøregionen. Trine vil give sit bud på hvorfor vi er havnet i denne krise, hvordan energikrisen ændrer på det geo- og sikkerhedspolitiske landskab, og hvordan vi undgår lignende situationer i fremtiden.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne efter deres oplæg.

Vi glæder os til at se jer!

Detaljer

Dato:
10. oktober 2022
Tidspunkt:
19.00 - 20.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Sted

Dokk1, Lille Sal
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus C, 8000
+ Google Maps