Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST DUS Aarhus: Quo vadis, Frankrig?

12. oktober 2022 kl. 19.00 - 20.00 CEST

OBS: Dette arrangement er aflyst og vil ikke blive afholdt!

 

Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus afholder i samarbejde med DOKK1 arrangement om Frankrigs fremtid. For hvor er landet nu, og hvor er det på vej hen?

Året har både budt på fransk præsident- og parlamentsvalg, og til trods for, at Emmanuel Macron blev genindsat som præsident, står han nu med en mindretalsregering.

Det leder til en række spørgsmål om, hvordan den udadvendte præsident vil føre indenrigspolitik i et land med dybe strukturelle problemer og stigende utilfredshed i befolkningen. Og hvordan dette vil påvirke den franske udenrigspolitik, er et lige så relevant spørgsmål.

Et andet element, vi vil diskutere til arrangementet, er, hvordan det fransk-tyske forhold står i den nuværende krigstid og med en ny tysk kansler. Hvad kan vi forvente af et EU, hvor flere lande, heriblandt Italien, oplever en nationalistisk højredrejning? Hvordan vil Frankrig udvikle sig i fremtiden efter Macrons sidste periode – vil det lykkes Marine Le Pen at overtage præsidentembedet? Og hvordan ser Macrons fremtid efter præsidentperioden ud?

Til at hjælpe med at besvare disse spørgsmål og gøre os klogere på Frankrig, Tyskland og EU holder Kirsten Biering et oplæg.

Kirsten Biering er forhenværende dansk ambassadør i blandt andet Frankrig. I dag er hun seniorrådgiver i Tænketanken Europa, samt associeret seniorrådgiver på Dansk Institut for Internationale Studier, hvor hun forsker i europæisk udenrigs- og sikkerhedspolitik med særligt sigte på Frankrig, udviklingen i fransk udenrigspolitik, især i forhold til EU samt det fransk-tyske samarbejde.

Efter Kirsten Bierings oplæg vil der være mulighed for at stille spørgsmål fra salen. 

 

 

Detaljer

Dato:
12. oktober 2022
Tidspunkt:
19.00 - 20.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Dokk1, Lille Sal
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus C, 8000
+ Google Maps