Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DUS Aarhus: Demokrati på retræte?

11. april 2023 kl. 19.00 - 20.30 CEST

Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus præsenterer et spændende arrangement om demokratiet og dets status på globalt plan. 

Arrangementet tager udgangspunkt i det moderne demokratis krise, de nye tendenser, der udfordrer fundamentet for det liberale, repræsentative demokrati, samt hvorledes vi ser en fremgang af nye autokratier og illiberale demokratier globalt.

Til arrangementet har vi et stærkt panel, der vil give os tre perspektiver på dette og nuancere debatten om demokratiets tilstand. 

Mikkel Thorup er professor i idéhistorie på Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Mikkel Thorups primære forskningsfelt er politisk idéhistorie med fokus på nyere tid, hvor han især arbejder inden for sociologien, juraen, historien og politologien. Thorup vil blandt andet tage udgangspunkt i sin bog “Demokratiets krise og nye autokratier” og komme ind på spørgsmål om hvordan globalisering, digitalisering og klima er globale udviklinger, som udfordrer det levedygtige demokrati.

Peter Bugge er lektor i Europastudier på Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Peter Bugges forskning har særligt fokuseret på Østeuropas politiske historie, demokratiske processer i Tjekkiet, samt vest- og østeuropæisk nationalisme. Peter Bugge vil særligt komme ind på Ungarn og Polen. Disse to lande fremhæves ofte som eksempler på EU-lande, hvor den demokratiske backsliding er så vidtgående, at det udgør en trussel mod EU’s “kerneværdier.” 

Zlatko Jovanovic arbejder som analytiker ved Demokrati i Europa (DEO) og er blandt landets førende Balkaneksperter. Zlatko Jovanovic vil skitsere autokratiske tendenser på Balkan. Han vil dække flere lande, som enten oplever eller har oplevet demokratisk backsliding. Han kommer både ind på lande, hvor situationen gradvist er blevet værre (Serbien, Albanien m.fl.), men også lande, hvor man har formået at vende den negative udvikling og stoppe den demokratiske backsliding (Slovenien og Nordmakedonien). 

Kom og vær med til en hyggelig og interessant aften om demokratiets status i kælderen på baren Oops.

Vi giver den første øl eller drink, så kom i god tid og få udleveret din kupon, inden arrangementet går i gang (kupon udleveres ved fremvisning af tilmeldingsbekræftelse).

Publikum får mulighed for at stille spørgsmål efter oplæggene. 

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til aarhus@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

Detaljer

Dato:
11. april 2023
Tidspunkt:
19.00 - 20.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Bar Oops
Frederiksgade 26
Aarhus, 8000 Danmark
+ Google Maps