Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den amerikansk-kinesiske rivalisering

22. marts 2023 kl. 15.15 - 16.45 CET

Med Jørgen Ørstrøm Møller med kommentar af Allan von Mehren, chefanalytiker og Kinaøkonom  i Danske Bank

Rivaliseringen mellem USA og Kina er en af de vigtigste globale spændinger i det 21. århundrede. Den omfatter handels- og investeringsmuligheder i hele verden samt teknologi og sikkerhed.

Derudover er der geopolitiske og ideologiske spændinger mellem de to lande, især i forhold til territoriale krav i Sydkinesiske Hav og Taiwan-spørgsmålet. Bekymringer om cybersikkerhed, teknologisk konkurrence og menneskerettigheder bidrager også til relationen mellem de to supermagter.

Der er altså tale om en rivalisering, der med al sandsynlighed kommer til at påvirke det globale politiske og økonomiske landskab i mange årtier endnu. Kom og hør mere om de økonomiske konsekvenser af situationen, når Jørgen Ørstrøm Møller holder oplæg.

Jørgen Ørstrøm Møller har været departementschef i Udenrigsministeriet og ambassadør i Sydøstasien og Oceanien – ud over Singapore i Brunei, Australien og New Zealand.

Professor Emeritus Bertel Heurlin vil være ordstyrer, mens Allan von Mehren kommenterer oplægget.

Jørgen Ørstrøm Møller har i mange år været en markant stemme i samfundsdebatten som visiting Senior Research Fellow ved Institute of Southeast Asian Studies (ISEAS). Adjungeret professor ved Singapore Management University & Copenhagen Business School. Han er desuden forfatter til en række bøger: “The Veil of Circumstance: Technology, Values, Dehumanization and the Future of Economics and Politics fra 2016”. Han er æresalumne i Københavns Universitets Alumneforening og medlem af the Global Advisory Council, World Future Society.

Bertel Heurlin er professor emeritus fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet og leder af Kinaprojektet ved Center for Militære Studier.

Allan von Mehren er chefanalytiker og Kinaøkonom ved Danske Bank.

Program

Velkomst v. Charlotte Flindt Pedersen, direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab

Oplæg v. Jørgen Ørstrøm Møller, Visiting Senior Research Fellow, cand.polit, debattør

Kommentar af Allan von Mehren, chefanalytiker og Kinaøkonom i Danske Bank


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
22. marts 2023
Tidspunkt:
15.15 - 16.45 CET
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Auditorium 35.01.05, CSS, University of Copenhagen
Gammeltoftgade 13
København K, 1355 Danmark
+ Google Maps