Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Briefing: Kasper Høeg-Jensen om det forestående NATO-topmøde

4. juli 2018 kl. 16.00 - 17.00 CEST

OBS! Lokalet, som arrangementet afholdes i, er blevet opdateret. 

Den 11.-12. juli 2018 er der NATO-topmøde i Bruxelles. Dette bliver det første topmøde i fuld længde siden mødet i Warszawa i 2016. Verdensbilledet har ændret sig siden da, og der er meget, som de 29 medlemslande skal nå at drøfte, inden de forlader mødet. 

Dagsordenen for mødet byder på emner som cybersikkerhed og hybridkrig, styrkelse af det transatlantiske bånd, terrorbekæmpelse i samarbejde med partnerlande og en øget NATO-tilstedeværelse i Sortehavsområdet.

Men hvad skal vi forvente, at topmødet munder ud i? Hvad er Danmarks dagsorden for mødet? Og kan man undgå, at den uheldige afslutning på G7-topmødet i Quebec kommer til at spille en rolle i forbindelse med dette topmøde?

Kasper Høeg-Jensen vil briefe Selskabet om topmødet og Danmarks rolle i NATO. Kasper Høeg-Jensens karriere har indtil videre budt på ansættelser som chef for Ministersekretariatet i Statsministeriet og senere kabinetchef for NATOs tidligere generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Dertil kommer Høeg-Jensens ansættelse som ministerråd på den danske ambassade i Storbritannien, specialkonsulent vedrørende udenrigs- og sikkerhedspolitik i Statsministeriet og hans nuværende stilling som afdelingschef for Sikkerhedspolitik og Operationer i Forsvarsministeriet. Sidst, men ikke mindst er Kasper Høeg-Jensen også medlem af Rådet for Det Udenrigspolitiske Selskab.  

Henrik Ø. Breitenbauch, leder af Center for Militære Studier på Københavns Universitet, står for at moderere arrangementet. Henrik Ø. Breitenbauch er også medlem af Rådet for Det Udenrigspolitiske Selskab.  

Arrangementet foregår i samarbejde med Center for Militære Studier, og tilmelding skal ske via nedenstående formular.  

Mødelokalet er markeret med en rød prik på kortet nedenfor. Klik på kortet for at se det i større udgave. 


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
4. juli 2018
Tidspunkt:
16.00 - 17.00 CEST
Begivenhed Kategori:

Sted

Mødelokale 7.0.34, CSS
Øster Farimagsgade 5
København K, 1353
+ Google Maps