Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Italien: Tilbage til den karismatiske leder

25. oktober 2022 kl. 17.00 - 18.00 CEST

Hun er smilende, lyshåret og taler med en fast stemme. Hendes slogan er “Gud, familie og hjemland”, og hun repræsenterer et af de mest højreorienterede partier i Italien, siden den fascistiske periode under Mussolini.

Men det er ikke nødvendigvis det eneste fællestræk, som Giorgia Meloni, lederen af det nye regeringsparti Italiens Brødre, deler med Italiens forhenværende diktator – og flere andre italienske ledere sidenhen i øvrigt: Hun er en leder, der i høj grad har fået succes via sin personlige karisma og udstråling.

Fokusset har under hele valgkampen således været den personlige eksponering af Meloni. Og med et nik til den forhenværende premierminister Silvio Berlusconi har Meloni formået at være i rampelyset og få den personlige branding, som både hun og hendes parti havde brug for. Således ser befolkningen hende nu i mindre grad som en politiker med kontakter til fascistiske fraktioner i Italien, som en almindelig italiensk mama med passion for sit land.

Til dette arrangement vi vil vi undersøge, hvordan Giorgia Meloni har vundet i Italien ud fra definitionen af en karismatisk lederskikkelse.

Det vil vi gøre i selskab med Alberte Bové Rud, som er ph.d.-studerende på Dansk Institut for Internationale Studier.

Vi vil også zoome ud til resten af Europa og spørge, hvordan Italiens nye regering vil påvirke EU og andre europæiske lande. Vil vi se en opkomst af højreradikale ledere i Europa? Og hvordan kommer Italien til at positionere sig i forhold til spørgsmål som EU, migration og Rusland?

“Det er velkendt, at Italien har været et politisk laboratorium i årevis. For nogle af os er dette en forudsigelse af, hvad der kan ske i andre medlemslande i Europa,” sagde det spanske medlem af Europa-Parlamentet, Juan Fernando Lopez Aguilar fra partiet Socialister og Demokrater, under en debat i Euronews.

Kom med til arrangementet og diskutér, hvilke konsekvenser den nye italienske regering vil få for Europa og i Italien.

Detaljer

Dato:
25. oktober 2022
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Grundtvigsalen, Vartov
Farvergade 27
København, 1463 Danmark
+ Google Maps