Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

The Big Picture: Menneskerettighederne efter pandemien med Morten Kjærum

16. marts 2021 kl. 17.00 - 18.00 CET

Vores verden ændrer sig hele tiden. I takt med forandringerne opstår der nye udfordringer i forhold til, hvordan vi sikrer dine og mine menneskerettigheder. Den teknologiske udvikling stiller eksempelvis nye krav til, hvordan mennesker sikres retten til privatliv. Og der er stadig mange steder i verden, hvor menneskerettighederne krænkes hver dag.

COVID-19 har også åbenbaret nye udfordringer: Ledere i nogle lande benytter pandemien til at begrænse frihedsrettighederne, i andre lande ser vi, at COVID-19 forværrer fattigdom, ulighed og diskrimination.
Også den geopolitiske situation har indflydelse på menneskerettighederne. Hvordan er tilslutningen til menneskerettighederne globalt i dag?

Morten Kjærum giver os det store billede i forhold til menneskerettighedsdagsordenen nu og efter pandemien. 
Morten Kjærum er direktør for Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law (RWI) i Sverige. Han har tidligere været leder af Dansk Flygtningehjælps asylafdeling samt mangeårig direktør for Institut for Menneskerettigheder (IMR)(1991 -2008). Han har ligeledes været direktør for EU’s agentur for Fundamentale Rettigheder (2008-15) og siddet i FN’s Komite mod Racisme. Udpeget af FN’s Generalsekretær sidder han pt som formand for bestyrelsen for FN’s Frivillige Fond for Menneskerettigheder, som rådgiver Højkommissæren for Menneskerettigheder, samt i High Level Panel som rådgiver Europarådets Generalsekretær om fremtiden for det social Europa.

Arrangementet er en del af serien ‘The Big Picture’, hvor Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer en række prominente personligheder til at dele deres syn på verden i dag. Hvordan mener de, at deres område påvirker det store globale billede?

Vores webinarer er gratis for medlemmer. Et tilmeldingslink er sendt ud til alle medlemmer.
For at blive medlem, klik her.

Detaljer

Dato:
16. marts 2021
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk