Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udenrigsminister Jeppe Kofod om retningen for Danmarks udenrigspolitik anno 2021 samt præmieoverrækkelse!

17. marts 2021 kl. 17.00 - 17.45 CET

I september annoncerede udenrigsminister Jeppe Kofod, at der vil komme et stærkere fokus på værdier i dansk udenrigspolitik. Danmark skal i højere grad fremme værdier som demokrati, menneskerettigheder, lighed, ret og pligt og forpligtende fællesskaber. Alt dette i en verdensorden, der står ændret: Pandemien har skabt nye betingelser for det internationale samarbejde. Og imens Bidens tilbagekomst måske får USA tilbage på en mere internationalt orienteret kurs, er det en forandret stormagt, vi ser i dag.  

Hvordan vil den værdibaserede tilgang udmønte sig, og hvad vil være de vigtigste pejlemærker for udenrigsministeren og dansk udenrigspolitik i de kommende år?

Vi har bedt studerende i hele Kongeriget om at give deres bud på, hvad Danmark konkret bør gøre for at fremme disse værdier. Og vi har spurgt, om det overhovedet har nogen effekt, når en lille stat som Danmark fører en værdibaseret udenrigspolitik. Vi har modtaget en masse gode artikler, som er blevet bedømt af redaktionen på tidsskriftet Udenrigs.

Vær med, når vi kårer vinderne!

Arrangementet:

  • Udenrigsminister Jeppe Kofod holder en kort tale om retningen for dansk udenrigspolitik anno 2021
  • Udenrigsminister Jeppe Kofod i Q&A om den nye udenrigspolitiske kurs med direktør i Det Udenrigspolitiske selskab Charlotte Flindt Pedersen
  • Q&A med deltagerne 
  • Herefter overrækker og motiverer udenrigsminister Jeppe Kofod priser til vinderne af konkurrencen
  • Vinderen af førstepræmien i artikelkonkurrencen holder et kort oplæg på baggrund af sin artikel

Tilmeld dig arrangementet her

Detaljer

Dato:
17. marts 2021
Tidspunkt:
17.00 - 17.45 CET
Begivenhed Kategori: