Ulrik Federspiel: Vi er taknemmelige for bevillingen fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond

Published on

 

Til Selskabets nytårskur introducerede formand Ulrik Federspiel USA’s ambassadør til Danmark, Alan Leventhal. Ulrik Federspiel kunne derudover løfte sløret for nyheden om, at Selskabet er blevet tildelt en bevilling af A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond.

 

På vegne af Det Udenrigspolitiske Selskab vil jeg gerne byde jer alle velkommen. Især er det min fornøjelse og ære at byde velkommen til den amerikanske ambassadør til Danmark, Alan Leventhal.

Men før jeg præsenterer Ambassadøren, vil jeg tillade mig at komme med en vigtig meddelelse. Jeg er glad for at kunne meddele, at Det Udenrigspolitiske Selskab har fået tildelt 975.000 kroner af A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond. Det er vi meget taknemmelige for. Jeg synes, at det er særligt passende at meddele dette i nærværelse af den amerikanske ambassadør, da en af stifterne af fonden, Chastine McKinney, var amerikaner og bedstemor til den nuværende formand, fru Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Bevillingen skal bruges til gavn for vores medlemmer og føre foreningen ind i en ny digital tidsalder. Vi vil få en ny digital struktur, der vil fremtidssikre Selskabet: Dels vil vi kunne nå ud til en større målgruppe på en mere effektiv måde, dels vil vi højne kvaliteten af vores digitale produkter

Lad os give en hånd til A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond og fondens repræsentant her i dag, administrerende direktør Mads Lebech.

Ambassadør Alan Leventhal tiltrådte sit hverv i Danmark den 1. juli sidste år efter at være blevet udnævnt af præsident Biden. 

På sin vis er han tilbage: Hans bedstemor kom fra Litauen – vores nabo lige på den anden side af Østersøen og en nær allieret af Danmark.

Ambassadøren har en lang karriere i USA, som berører mange områder af det amerikanske samfund. Han er en af Bostons førende forretningsmænd og investorer. Han har således været præsident og administrerende direktør for Beacon Properties Corporation – en af de største reelle investeringsforeninger i USA – og bestyrelsesformand og administrerende direktør for Beacon Capital-partnere.

Men som sagt spænder Ambassadørens karriere vidt. Han har været formand for en cancerforskningsfond, siddet i eksekutivkomitéen for et af verdens førende universiteter, Massachusetts Institute of Technology (MIT) og været formand for Boston University. Jeg kunne blive ved med at fremhæve ham og hans kone Sherry som betydningsfulde filantroper.

Indenfor politik har Alan Leventhal støttet Det Demokratiske Parti i årtier – så længe tilbage som præsident Carter – tror jeg.

Ambassadøren har allerede markeret sig i Danmark, heriblandt på Færøerne og i Grønland. Han er endvidere respekteret af regeringen som en seriøs og vidende person.

Ordet er dit, Ambassadør.

Categories: Nyheder