Om os

Det Udenrigspolitiske Selskab er en forening, hvor vi diskuterer internationale temaer og forsøger at forstå verden omkring os bedre. Det gør vi sammen med vores medlemmer gennem viden, debat og nysgerrighed.

Hvad får du ud af et medlemskab hos os?

Events: Vi afholder flere end 40 arrangementer årligt. De finder sted forskellige steder i byen, og vi oplever på den måde nye spændende steder og caféer, som vi ikke har prøvet før. Vi laver også webinarer, hvor man kan se med hjemmefra og stille spørgsmål til eksperterne undervejs. Alle vores arrangementer handler om internationale temaer, og vi sætter stort fokus på spørgsmål og debat.

Udenrigs: Vi udgiver magasinet Udenrigs tre gange om året. Hvert nummer indeholder artikler om et tema – sidste år var temaerne feminisme i udenrigspolitik, den teknologiske udvikling og diplomati i en usikker verden. Udenrigs indeholder desuden anmeldelser af film og bøger om udenrigspolitik.

Podcast: Vi udgiver månedlige podcast om, hvad der sker i verden og lande imellem.

Studierejser: Vi tager løbende på studieture. I 2022 år gik forårsturen til Frankrig, hvor en række medlemmer tog afsted for at forstå det moderne Frankrig under valget. I efteråret var vi i Grønland med henblik på at forstå Rigsfællesskabet og Grønlands nye aktuelle rolle i verden på grund af klimaforandringer.

 

Læs mere om priser og medlemskab her

 

Selskabet er uafhængigt af såvel de politiske partier som af erhvervs- og organisationsinteresser. Selskabet tager ikke stilling til politiske spørgsmål, men fungerer udelukkende som formidler af information, debat og kontakter.



Historie:
Selskabet blev oprettet af Ole Lippmann, der var modstandsmand under Anden. Verdenskrig. Han fik ideen til Det Udenrigspolitiske Selskab i de år, hvor krigen rasede. Europa var lukket, grænserne mellem landene var defineret med pigtråd og vold, og den åbenhed og udveksling, som vi i dag kender som globalisering, var helt utænkelig.

Ole Lippmann forstod, at der var brug for, at flere mennesker interesserede sig for verden og var nysgerrige på andre landes kulturer, hvis de forfærdelige år under Anden Verdenskrig ikke skulle gentage sig.

Han kiggede til England, hvor en gruppe mænd havde oprettet det såkaldte Chatham House, der var et selskab, hvor medlemmerne kom og diskuterede de nyeste tendenser i internationale udvikling. Ole Lipmann gjorde det samme, og Selskabet så dagens lys i 1946.
I dag er verden forandret. Men behovet for fri debat og viden om globale udviklinger er kun vokset.

Derfor er målet for Det Udenrigspolitiske Selskab det samme som i 1946: at mange flere danskere kommer til at interessere sig for verden omkring os, end den forholdsvis snævre kreds, der arbejder professionelt med udenrigspolitik.

Læs den længere historie her.

 

LIDT FATKA

Vi har i øjeblikket omkring 1.700 personlige medlemmer.

Yderligere 200 personer er medlemmer via firmaer, ambassader og institutioner. Selskabet har en ungdomsafdeling, DUS 35, for personer under 35 år. Her er flere end 360 studerende, young professionals og andre unge med interesse for udenrigspolitik medlemmer.

 

×

Log ind


Glemt adgangskode?

Er du ikke medlem? Opret medlemskab her