Klummer – DUS

Efterårets studierejse til Indien

Dette efterår inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab vores medlemmer til at deltage i en studierejse til Indien for at lære om et land, der i disse år et centrum for nogle af det 21. århundredes helt store udfordringer; klimaforandringer, demokrati og Kinas voksende rolle.   Under premierminister Narendra Modi og regeringspartiet, Bharatiya Janata Partys (BJP), har landet oplevet stærk økonomisk vækst, overhalet Storbritannien som verdens femte største økonomi, men også oplevet øget Read more…

FOLKEMØDE: The Future of Warfare (in English)

We have been at war with each other for as long as we humans have existed. But with the development of technology, the battlefield is also changing. Drone technology above and below water, satellite surveillance and digital intelligence. Quantum technology, artificial intelligence and other new and disruptive technologies will change how we ourselves and our adversaries and enemies operate in peace, crisis and war. What will the battlefield look like Read more…

FOLKEMØDE: Klimaet 2050

I denne paneldebat vil vi sætte fokus på de innovative løsninger, der kan forme vores planets skæbne og redde vores miljø. Vi vil dykke ned i en række spændende emner, herunder geoengineering, kunstig intelligens og kvanteteknologi, og undersøge de seneste fremskridt inden for teknologi og videnskab og deres potentiale til at skabe en mere bæredygtig fremtid. Samtidig vil vi tage fat på de komplekse spørgsmål omkring politik, økonomi og samfundsforandringer, Read more…

FOLKEMØDE: Dictatorship in a box

I denne debat dykker vi ned i de aktuelle udfordringer, som demokratier står overfor i dagens komplekse verden. Vi vil diskutere trusler som polarisering af debatten, spredning af misinformation, teknologisk overvågning og autokratiske tendenser, og hvordan disse påvirker demokratiet både nationalt og internationalt. I debatten vil panelet diskutere, hvilke udfordringer nuværende demokratiske stater står overfor, men også, hvilke udfordringer stater under demokratisering møder, og hvorfor kampen for demokratiet er blevet Read more…

FOLKEMØDE: Fremtidsvisioner over morgenkaffen

En samtale med Martin Lidegaard og Charlotte Flindt Pedersen, der vil sætte fokus på de nutidige udenrigspolitiske fremtidsudsigter: Hvor er verden epå vej hen, hvad vi skal undgå, og hvilke konkrete handlinger er nødvendige for at sikre en ønsket udvikling. Deltagere  Martin Lidegaard, politisk ordfører for Radikale Venstre Charlotte Flindt Pedersen, Direktør i Det Udenrigspolitiske Selksab

FOLKEMØDE: Demokrati vs diktatur

Et diktatur har brutalt angrebet sin demokratiske nabo. Det er ikke første gang i historien, det sker, men der er gode grunde til at se krigen i Ukraine som den første, der definerer dette århundredes konfliktlinjer mellem demokratier og diktaturer.  Gør nye teknologier det nemmere at mobilisere og gøre oprør imod autokrater? Eller er det diktatorens drøm at have nye tech løsninger til censur og overvågning? Kan Danmark udvikle teknologi, Read more…

FOLKEMØDE: Fred og sikkerhed i Mellemøsten

Krigen raser i Gaza, et stort antal civile palæstinensere har måtte lade livet i en eksistentiel kamp mellem Israel og Hamas og Mellemøsten er på randen til at eksplodere. Den internationale straffedomstol har udstedt arrestordre på både Hamas og Israels ledelse.  Aftaler mellem Israel og golfstaterne de såkaldte Abraham Accords, er lagt på hylden. I april angreb Israel den iranske ambassade i Syrien og den 13. april gjorde Iran noget, Read more…

FOLKEMØDE: EU’s fremtid

I samarbejde med Center for European Politics på Københavns Universitet inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab og Danske Tech Startups til en paneldebat om EU’s fremtidige strategiske autonomi. I debatten vil vi fokusere på de udfordringer og muligheder, SOM EU står overfor i en verden præget af geopolitik og store aktører mod øst og vest. Vi vil udforske, hvordan udvidelsen med nye kandidatlande vil forme EU’s rolle i den globale arena, samt Read more…

FOLKEMØDE: Hvordan væltes en diktator? 

Hvordan kan undertrykte befolkninger protestere effektivt i en tid, hvor teknologi både kan mobilisere masserne og undertrykke dem? Nye teknologier giver mulighed for at organisere og gennemføre oprør mod autokratiske regimer, men de giver også diktatorer nye redskaber til censur og overvågning. Er vi vidner til slutningen på nye demokratiske bevægelser, eller vil vi se en ny bølge af demokratisering, muliggjort af teknologiske fremskridt? Hvilken rolle spiller Danmark i denne Read more…

Kun for medlemmer