Klummer – DUS

Lippmann-prisen 2024

Verden kan virke uoverskuelig, men alligevel er der unge, der ikke lader sig skræmme og aktivt engagerer sig i komplekse globale spørgsmål. Det vil Det Udenrigspolitiske Selskab U35 og Lippmann Fonden gerne fejre. Traditionen tro uddeles Lippmann-prisen, og vi inviterer dig til at deltage i festlighederne! Kom og vær med til en inspirerende aften, hvor der efter prisoverrækkelsen vil være livemusik, drinks og snacks. Sidste års modtager af Lippmann-prisen, Julie Read more…

Indien – en stormagt på vej?

Indien er verdens mest folkerige land og en voksende økonomisk magtfaktor. Men hvordan bruger Indien sin økonomiske vægt til at positionere sig internationalt, og hvad betyder det for relationen til lande som Danmark? Ved dette arrangement stiller Det Udenrigspolitiske Selskab i Aarhus skarpt på, hvordan Indien bruger sin økonomiske størrelse til at positionere sig i verden, og hvordan relationen til Danmark ser ud. Til at svare på dette byder vi Read more…

Webinar: Japan efter Abe

Det store valgår ruller videre, når japanerne går til valg den 27. oktober oven på et dramatiske par år i japansk politik. Den 8. juli 2022 blev Japans længst siddende premierminister, Abe Shinzo, dræbt med et hjemmelavet haglgevær under et kampagnemøde. Selvom Abe allerede var trådt tilbage som premierminister, forblev han en central figur i japansk politik. Hans død og den efterfølgende efterforskning af attentatmandens motiver udløste en lavine af Read more…

Seminar: The role of Belarus in the Ukraine war

Belarus Research Network on Neighborhood Policy, in cooperation with The Danish Society for Military Science, is pleased to invite you to a seminar on the role of Belarus in Russia’s war in Ukraine. As Belarus has allowed Russian missile launchers to be stationed on its territory and shoot at Ukrainian targets, 9K720 Iskander missile launch systems have been transferred to Belarus, and Belarusian units are being trained in the application Read more…

Er klimaet ramt af geopolitik?

I en tid, hvor både Vesten og Kina kæmper om at dominere fremtidens grønne teknologier, er samspillet mellem global magtbalance og klimahandling i stigende grad relevant. På den ene side er jorden som menneskehedens hjem ved at blive mere og mere udfordrende at bo på, i takt med at klimaforandringerne bliver mere og mere mærkbare. På den anden side er den internationale magtbalance mellem verdens lande i forskydning. Og for Read more…

Valg i Georgien – er landets demokratiske fremtid på spil?

Den 26. oktober står Georgien over for et afgørende valg, hvor borgerne skal vælge deres nye parlament. Valget er ikke kun vigtigt for Georgien, men også for Vesten. Den nuværende regering, som i stigende grad bevæger sig mod en autoritær styreform, har skabt bekymring både internt og eksternt ved at styrke båndene til Rusland, selvom Georgien netop har opnået kandidatstatus til EU. Regeringens seneste initiativer, såsom den kontroversielle ’lov om Read more…

U35-besøg i Udenrigsministeriet: Udviklingsbistand og økonomisk diplomati i Afrika

Afrika står over for både store udfordringer og store muligheder, når det gælder udvikling og økonomisk vækst. Men hvordan arbejder Danmark konkret for at fremme bæredygtig udvikling og styrket handelssamarbejde på kontinentet, især i lyset af regeringens nye Afrika-strategi? Til dette særlige U35-besøg i Udenrigsministeriet får vi indsigt i Danmarks indsats på området. Lina Gandløse Hansen, direktør for Handel og Investeringer i Udenrigsministeriets Trade Council, og Fenja Yamaguchi-Fasting, souschef i Read more…

U35: Amerikansk valgaften

Skal USA have deres første kvindelige præsident, eller bliver det Donald Trump igen? International Debat og Djøf inviterer til 12-timers valgaften i samarbejde med Studenterhuset, Det Udenrigspolitiske Selskab U35 og Europæisk Ungdom. Sammen skal vi følge valget på storskærmen i Studenterhusets café, mens vi bliver klogere på det amerikanske demokrati. Vi starter aftenen med et oplæg fra Frederik Hjorth om det amerikanske valgsystem. Derefter skal EU og USA en tur i Read more…

Sikkerhedssituationen i Mellemøsten

Den sikkerhedsmæssige situation i Mellemøsten er eskaleret i september. Israel har gennemført flere angreb i Libanon mod den militante gruppe Hizbollah. I de seneste dage har der tilmed været meldinger om, at Israel er gået i gang med en landoffensiv i Libanon. Sammen med Hamas, Iran, Houthi-bevægelsen og Bashar al-Assads regering er Hizbollah en del af den såkaldte ‘modstandsakse’. For snart et år siden lancerede Hamas et angreb på Israel, hvilket Read more…

Webinar: Et andet Sudan

Nyhederne fra Sudan er i de seneste år gået fra slemt til værre. Landet står midt i en borgerkrig mellem den sudanesiske hær, ledet af general Abdel Fattah al-Burhan, og den paramilitære gruppe Rapid Support Forces, ledet af Mohamed Hamdan Dagalo. Krigen, der brød ud i april 2023, har ført til en humanitær katastrofe: I dag er 12 millioner sudanesere fordrevet fra deres hjem, imens det vurderes, at 25 millioner Read more…

Kun for medlemmer