Klummer – DUS

Reception for Udenrigs: Internationale organisationer – forandring eller forfald

Den regelbaserede verdensorden, der er møjsommeligt opbygget efter Anden Verdenskrig, knager og knirker.  Og Rusland er langtfra den eneste, der udfordrer status quo. Kina kæmper for en anden verdensorden. Og så er der de mange lande, der i lang tid har været trætte af en vestlig dominans i multilaterale fora som FN og andre internationale organisationer. Når Indien, Indonesien, Nigeria, Filippinerne, Brasilien eller andre store nationer taler i internationale organisationer, Read more…

Embassy briefing with Michael Zilmer-Johns

  ROUNDTABLE BRIEFING 25 May 2023 at 3 – 4 PM with Ambassador Michael Zilmer-Johns   The Danish Foreign Policy Society is pleased to extend an invitation to you for a briefing session with Ambassador Michael Zilmer-Johns, where he will discuss the recently published report “Danish Security and Defence Towards 2035” and its implications for the upcoming Danish defense agreement. This briefing session is a unique opportunity for you to Read more…

Generalforsamling 2023

Vi inviterer alle medlemmer i Det Udenrigspolitiske Selskab til den årlige generalforsamling! Efter generalforsamlingen vil Jakob Lindgaard, senioranalytiker på DIIS, holde et oplæg om valget i Tyrkiet samt hvilke implikationer resultatet kan have for Tyrkiets udenrigspolitiske ageren. Dagsorden ifølge vedtægterne: Valg af dirigent Bestyrelsens beretning om Selskabets virksomhed i 2022 Fremlæggelse af årsregnskab 2022 til godkendelse Valg af medlemmer til Rådet for Det Udenrigspolitiske Selskab Valg af en statsautoriseret revisor Eventuelt ad Read more…

The EU’s Common Security and Defence Policy at a critical juncture: looking back and looking ahead

The EU’s foreign policy has been drastically challenged by Russia’s war in Ukraine. But already when Federica Mogherini took over as head of the European External Action Service (EEAS), relations with Russia were strained due to Russias annexation of Crimea. But also the 2015 migration crisis formed the EUs foreign and defense policy during Rector Mogherinis tenure as High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy.  Ms. Read more…

NY DATO! Feministisk udenrigspolitik

I 2014 vedtog Sverige som det første land i verden en feministisk udenrigspolitik, og siden har en række lande fulgt det svenske eksempel. Der gælder for eksempel Canada, Mexico og Frankrig i form af feministisk diplomati. Senest har Tyskland annonceret, at de vil indføre en feministisk udenrigspolitik, kort efter at Sverige valgte at afvikle deres feministiske udenrigspolitik med regeringsskiftet i 2022.  Men hvad er en feministisk udenrigspolitik?  I anledningen af Read more…

U35 LÆSER: “Tilbage til Krigen” af Mikkel Vedby Rasmussen

Professor Mikkel Vedby Rasmussen kommer forbi til en diskussion om sin nye bog Tilbage til krigen om Ukraine-krigen.  Bogens centrale tese er, at Ruslands invasion af Ukraine 24. februar 2022 var det første skud i en verdens­omspændende magtkamp, hvor Rusland og Kina udfor­drer verdens demokratier og især USA og Europa. Men Vesten har siden invasionen også mobiliseret sin modstands­kraft – inspireret af den ukrainske kampvilje, som har givet et bud Read more…

Hvad nu, Tyrkiet?

Præsidentvalget i Tyrkiet står for døren, og idet de demokratiske spilleregler gradvist er blevet afskaffet, burde det være en nem sejr for Erdogan, som har siddet på magten siden 2003. Men er det også det? 85 millioner tyrkere skal den 14. maj stemme, om de vil beholde Erdogan som præsident eller indsætte republikaneren Kemal Kilicdaroglu, der repræsenterer seks oppositionspartier.  Kilicdaroglu har til mærkesag at styrke det tyrkiske parlament og omgøre Read more…

Konference: Palæstina og Israel – hvor bliver freden og menneskerettighederne af?

  Konferencen er udsolgt, men livestreames via Facebook. Se med her. Det vil desuden være muligt efterfølgende at se en optagelse af de forskellige indlæg på Selskabets YouTube-kanal. Princippet om ”To stater til to folk” var tankegangen i FN’s delingsplan fra 1947 for mandatområdet Palæstina fulgt op med løsningsformlen ”Land for fred” efter Israels besættelse af Østjerusalem, Vestbredden, Gaza og Golan efter 6-dages krigen i 1967. Konflikten har over tid Read more…

Verdenssituationen over middagsbordet

Kunne du tænke dig at være fluen på væggen, når en række eksperter diskuterer verdenssituationen over middagsbordet? Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus inviterer til en spændende aften, hvor nogle af tidens store udenrigspolitiske emner bliver diskuteret, herunder Ukraine-krigen, politisk polarisering, verdensordenen, overvågningsteknologi og den grønne udvikling. Aftenens arrangement har et geografisk fokus på USA, Kina, Rusland og Europa, og emnerne bliver diskuteret herudfra.  Vi har samlet et stærkt panel: Friis Arne Petersen, Read more…

U35: Indflyvning om Kina med fagligt fyrtårn Jonas Bering Liisberg

Kina er et af de vigtigste udenrigspolitiske emner i dag. Både geopolitisk og økonomisk har landet en kæmpe betydning og tyngde i det internationale samfund. Kina er dog også komplekst, og både svært at forstå og afkode. Er Kina en udfordring mod USA? Vil Kina invadere Taiwan? Kan Kina blive et liberalt demokrati? Udviklingerne og spørgsmålene er mange, og for at forstå Kina bedre har vi fået en af Udenrigsministeriets Read more…

Kun for medlemmer