Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Webinar: Vesten og Rusland i krise

6. oktober 2020 kl. 17.00 - 18.00 CEST

I anledning af Center for Militære Studiers (CMS) nye rapport ”Vesten og Rusland – optioner for samarbejde i en krisetid”, inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab og CMS til et webinar, hvor vi diskuterer, hvordan sikkerhedspolitisk dialog og engagement mellem Vesten og Rusland kan styrkes. 

Siden Ruslands annektering af Krim har krisen mellem Vesten og Rusland været fastlåst. Krisen er karakteriseret af minimal dialog og mange spændinger og står til kun yderligere at blive forværret af ny våbenteknologi og øget politisk mistillid. Siden 2014 har Vesten vægtet afskrækkelse højere end mulighederne for samarbejde i sin håndtering af Rusland. Det russiske styres relation til de toneangivende lande i EU er værre end nogensinde før. Forholdet er for tiden iskoldt. Novitjok-forgiftningen af Aleksej Navalnyj, den mest indflydelsesrige kritiker af Putin, samt Putins symbolske støtte til Lukasjenkos fortsatte virke som præsident for Belarus betyder, at selv Tyskland er holdt op med at forsøge at forstå Rusland og overvejer fremtiden for Nord Stream II.

Tirsdag 6. oktober afholder vi et webinar på Zoom for at diskutere, hvorvidt der er en vej væk fra krisen. Har Danmark mulighed for at bidrage til afspænding? Hvordan rækker vi hånden frem mod Rusland, og kan vi påvirke landets politiske fremtid? 

Kristian Søby Kristensen, vicecenterleder Center for Militære Studier, vil holde oplæg med udgangspunkt i rapporten. Derefter vil lektor i Statskundskab ved Aarhus Universitet Mette Skak og Danmarks ambassadør i Rusland, Carsten Søndergaard, komme med deres kommentarer. Charlotte Flindt Pedersen er moderator. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Tilmeldingslink er sendt til alle vores medlemmer.

 

*** Vores webinarer er gratis for medlemmer. Er du endnu ikke medlem, kan du oprette dit medlemskab ved at klikke her ***

Interesserede, som ikke er medlemmer, kan købe deres billet her:

 

Detaljer

Dato:
6. oktober 2020
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST