Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Virtuel morgensalon: 30-året for den tyske genforening

2. oktober 2020 kl. 10.00 - 11.00 CEST

Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer til virtuel morgensalon med Uffe Ellemann-Jensen om den politiske proces, der førte frem til den tyske genforening for 30 år siden den 3. oktober. 

Den 9. november 1989 faldt Berlin­muren. Ved Brandenburger Tor i Berlin oplevede man nærmest bibelske scener, da østtyskere og vesttyskere faldt hinanden om halsen af glæde. Mindre end et år efter, den 3. oktober 1990, var genforeningen af de to Tysklande i Øst og Vest en realitet. Uffe Ellemann-Jensen var som daværende dansk udenrigsminister sammen med dengang kun 12 EF-udenrigsministre med på første parket i diskussionerne og forhandlingerne om et genforenet Tyskland. Ikke alle EF’s medlemslande var positivt stemt overfor en genforening, og relationen til den sovjetiske nabo med Mikhail Gorbatjov ved roret skulle også skulle varetages.

Start din fredag i selskab med Uffe Ellemann-Jensen og Charlotte Flindt Pedersen, der over formiddagskaffe vil tage os med ind bag kulisserne på genforeningsprocessen og gøre os klogere på hvad der skete dengang de to Tysklande blev til ét.

 

Tilmeldingslink er sendt til alle vores medlemmer.

*** Vores webinarer er gratis for medlemmer. Er du endnu ikke medlem, kan du oprette dit medlemskab her ***

 

Detaljer

Dato:
2. oktober 2020
Tidspunkt:
10.00 - 11.00 CEST

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk