Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Valget i Nigeria

14. marts 2023 kl. 17.00 - 18.00 CET

Nigeria har fået en ny præsident.

Bola Ahmed Tinubu er 70 år og kommer fra partiet the All Progressives Congress (APC).

Det sidste er der dog ikke noget nyt i: Nigeria har i sin tid som demokrati kun haft to partier på magten, og APC kommer netop fra en periode med otte år som regeringsparti.

I den tid er landets situation forværret.

For det første er der sikkerhedsproblemet: Kriminelle bander menes at stå bag cirka 10.000 drab sidste år, terrorgrupper er i konflikt med militæret i flere områder, og tusindvis af mennesker er flygtet fra landets nordøstregion, hvor Boko Haram er til stede.

For det andet halter økonomien: Nigeria har tidligere tjent godt på oliepenge, men i dag er de globale priser faldet, og landet har desuden tabt sin position som Afrikas største olieproducent.

Meget er altså galt.

Men: Nigeria huser også 188 millioner unge mennesker på under 30 år – 70 procent af befolkningen. De unge står i spidsen for kulturlivet, der i de seneste år er blevet en betydningsfuld faktor for Nigerias renomme i Afrika og verden. Og de driver entreprenørskabet i byer som Lagos og Abuja. Deres foretrukne præsidentkandidat var Peter Obi fra Labour Party, der på overraskende vis udfordrede de to traditionelle magtpartier, men i sidste ende tabte.

Hvad kan Nigerias ungdom gøre nu for at få deres stemme hørt? Og hvor er landet på vej hen i forhold til dets demokrati og position i Afrika?

Kom forbi og hør Afrika-journalist Oscar Rothstein tale med Ida Sparre-Ulrich om Nigeria. Det sker i samarbejde med Dansk Institut for Partier og Demokrati.

Direktør for DIPD, Lisbeth Pilegaard, byder velkommen.


    
     
   
This Form has no fields.

 

       

Detaljer

Dato:
14. marts 2023
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Danish Institute for Parties and Democracies
Nørregade 6
København K, 1165 Danmark
+ Google Maps