Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Krigens grænser: Historiske, militærstrategiske og menneskeretlige

9. marts 2023 kl. 18.30 - 20.00 CET

I samarbejde med Århundredes Festival præsenterer Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus et arrangement om grænser og krig.

Grænser er i høj grad noget, der har været med til at definere krigen i Ukraine. Og til dette arrangement vil vi diskutere grænser i forskellige udformninger og forståelser.

Grænsekonfliktens rod: Hvad er den historiske og politiske baggrund for, at russerne invaderede Krim og Donbass, og hvorfor er situationen eskaleret til Krig? Disse spørgsmål belyses af Charlotte Flindt Pedersen, Ruslandsekspert og direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab.

Militære grænser: Hvad er de forskellige militærstrategiske grænser i krigen for både Rusland og Ukraine? Og hvorfor har NATO ikke fundet det nødvendigt at gøre mere i forhold til invasionen af Ukraine? Til at diskutere, hvor langt parterne tør gå og hvorfor, kommer Peter Viggo Jakobsen, ekspert for militærstrategi og -sikkerhed ved Forsvarsakademiet.

Grænser og menneskerettigheder: I dette segment vil vi diskutere, hvilke forskellige menneskerettigheder der bliver overholdt og brudt, og hvordan reglerne ændres i krig. Er det for eksempel i orden at gøre det ulovligt for alle mænd for at rejse ud af Ukraine? Hvad er mulighederne for at straffe for krigsforbrydelser? Til at diskutere de mange aspekter af menneskerettighedernes grænser kommer en ukraineekspert fra Humans Rights Watch.

Efter eksperternes oplæg er der diskussion med spørgsmål fra publikum.

Vi serverer kaffe og ukrainske kager.

Lokale: Remisen


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
9. marts 2023
Tidspunkt:
18.30 - 20.00 CET
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Remisen
Godsbanen, Skovgaardsgade 3
Aarhus, 8000
+ Google Maps