Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

U35-webinar: Er konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan løst? 

24. februar 2021 kl. 17.00 - 18.30 CET

I november indgik Armenien og Aserbajdsjan en fredsaftale efter seks ugers militære kampe. Regionen Nagorno-Karabakh hører officielt til Aserbajdsjan, men er de facto en selvstændig armensk enklave, der bliver støttet af Armenien.

Det bjergfyldte Nagorno-Karabakh har været et konfliktområde i over hundrede år, og der har ad flere omgange været krig i området. I september blussede konflikten op igen. Og denne gang er konflikten mere geopolitisk end nogensinde før. Aktører som Rusland, der støtter Armenien, og Tyrkiet, som støtter Aserbajdsjan, har meldt sig på banen med egne interesser.

Selvom fredsaftalen fra november indeholder en fuldstændig våbenhvile i konfliktzonen, er aftalen ikke faldet i godt jord hos de to parter. Hvad byder fremtiden på?

Til at tale om konflikten har vi Kamal Aghayev, der er MA i Global Studies fra Roskilde Universitet, samt Marie Hermine Markossian, der er cand.mag. i Russisk.
Tom Trier, der er analytiker hos European Union Monitoring Mission i Georgien, giver indsigt og perspektiv i konflikten.
Mehmet Bahadir Dagli, der er U35-bestyrelsesmedlem, introducerer emnet. 

Vores webinarer er gratis for medlemmer. Et tilmeldingslink er sendt ud til alle medlemmer.
For at blive medlem, klik her.

Detaljer

Dato:
24. februar 2021
Tidspunkt:
17.00 - 18.30 CET