Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

U35: Besøg i Udenrigsministeriet – Arktis og Kongeriget Danmark

30. april kl. 16.00 - 17.00 CEST

Arktis er nu mere end nogensinde før et centralt emne på den internationale politiske dagsorden. Med nye skibsruter, der åbnes som konsekvens af klimaforandringer, spændinger som følge af krigen i Ukraine samt udfordringerne omkring udvindingen af kritiske råstoffer, er Arktis i fokus for nogle af de mest presserende miljømæssige, økonomiske og sikkerhedsmæssige udfordringer i fremtiden. Men hvilken betydning har Arktis i international politik, og hvilken rolle spiller Kongeriget Danmark? Hvordan fungerer samarbejdet inden for Arktisk Råd? Og hvilken rolle spiller stormagtsrivalisering mellem USA, Kina og Rusland i Arktis?

Dette vil vi udforske nærmere, når U35 besøger Udenrigsministeriet for at drøfte Arktis’ rolle og Kongeriget Danmarks position. Vi vil tale med Torsten Kjølby Nielsen, der er faglig fyrtårn i Kontoret for Arktis, Nordamerika og nordisk samarbejde. Vi inviterer dig til at komme med indenfor i Udenrigsministeriet for at få afdækket de komplekse udenrigs-, sikkerheds- og miljømæssige tendenser i Arktis og få kendskab til, hvordan Kongeriget tackler disse udfordringer.

Arrangementet er for medlemmer af Det Udenrigspolitiske Selskab U35. Husk ID-kort til arrangementet. Der er deltagerbegrænsning på 20 personer.

Skriv til medlem@udenrigs.dk, hvis du ønsker at blive medlem, medlemskab koster 50 kroner for resten af året. Og hvis du gerne vil med, men det f.eks. er dit første event eller det er lidt tid siden, du har været med, så ræk endelig ud til Julius Rodh Bilgrav via Messenger eller via juliusbilgrav99@gmail.com, så sørger han for at du får god (gen)introduktion – og evt. tilknyttet en buddy – inden eventet.

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til udenrigs@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

Detaljer

Dato:
30. april
Tidspunkt:
16.00 - 17.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Sted

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 1
København, 1448 Danmark
+ Google Maps