- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Tyrkiets udenrigspolitiske balancegang
16. august 2022 kl. 16.30 - 18.00 CEST
I den forgangne uge mødtes den russiske præsident, Vladimir Putin, Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. De to præsidenter blev enige om at øge den bilaterale handel og indlede et tættere samarbejde i transport-, landbrugs-, industri- og finanssektorerne. Sådan lød det i en fælles erklæring, som lederne frigav efter fire timers samtale i den russiske ferieby Sochi.
Det er anden gang, at de to mænd mødtes på godt to uger. Og Tyrkiet har ikke sluttet sig til andre NATO-medlemslande i forhold til at indføre hårde sanktioner mod Rusland, selvom Tyrkiet er medlem af NATO.
Tyrkiets forhold til Rusland er mildest talt kompliceret. I nogle perioder er det præget af konflikt, i andre af samarbejde. Siden starten af Ukraine-krigen har Tyrkiet positioneret sig som en mægler mellem Moskva og Kyiv – en rolle, der så ud til at betale sig i sidste måned, da Tyrkiet og FN formidlede en aftale om at genoptage forsendelser af korn fra blokerede ukrainske havne. Putin takkede fredag Erdogan for hans orkestrerende rolle i den proces.
Samtidig ønsker Erdogan Ruslands samtykke til en planlagt tyrkisk militæroperation mod kurdiske styrker i det nordlige Syrien. Rusland har fortsat tropper i området som en del af sin støtte til Syriens præsident Bashar al-Assad.
Det Krigsvidenskabelige Selskab og Det Udenrigspolitiske Selskab afholder et arrangement ved Danmarks ambassadør i Tyrkiet, Danny Annan, om Tyrkiets udenrigspolitik.
Oplægget vil berøre:
Tyrkiets aktivistiske udenrigspolitik og regionale dynamikker, Tyrkiets balancegang mellem USA og Rusland i Ukraine-konflikten og landets egne interesser i Sortehavet.
Ambassadør Danny Annan, vil holde et oplæg, hvorefter Selskabets direktør, Charlotte Flindt Pedersen, og chefkonsulent ved Center for Stabiliseringsindsatser ved Forsvarsakademiet, David Vestenskov, vil moderere en samtale med ambassadøren.