Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tyrkiets udenrigspolitik

26. april 2021 kl. 17.00 - 18.00 CEST

Da republikken Tyrkiet blev etableret i 1923, orienterede man sig mod Vesten. Og efter 2. Verdenskrig trådte landet ind i en række vestlige samarbejdsorganisationer, blandt andet OECD, Europarådet og NATO, og i 1987 søgte Tyrkiet om medlemskab af EF.

Under præsident Erdoğan har tingene dog ændret sig.
 
Tyrkiets nuværende udenrigspolitik år har således fået eksperter til at stille spørgsmålstegn ved, om Tyrkiet er ved at bryde forholdet til EU, og om alliancen med NATO også er ved at smuldre. Tyrkiets invasion af det nordlige Syrien, spændingerne i det østlige Middelhav samt EU’s flygtningeaftale fra 2016 tegner et billede af en alliance, som hænger i en tynd tråd.
 
Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer forhenværende folketingsmedlem Yildiz Akdogan (S) samt redaktørerne af den nyligt udkomne bog Tyrkiet – Hvorfra, hvorhen? Mogens Pelt og Cecilie Felicia Stokholm Banke til en debat om Tyrkiets udenrigspolitik. Efter oplæggene vil der være mulighed for at stille spørgsmål og give kommentarer.
 
Dansk/Tyrkiske Yildiz Akdogan har kurdisk baggrund og har arbejdet med Tyrkiet de sidste 20 år. Hun er forhenværende folketingsmedlem fra Socialdemokratiet og er kommentator for blandt andet Deadline og Orientering.
Cecilie Felicia Stokholm Banke er ph.d. og seniorforsker og forskningsleder i Udenrigspolitik og diplomati ved Dansk Institut for Internationale Studier.
Mogens Pelt er ph.d. og dr. Phil., direktør ved Det Danske Institut i Athen og har tilknytning til Saxo-instituttet ved Københavns Universitet.

Alle vores arrangementer er gratis for vores medlemmer. Bliv medlem her.

Er du ikke medlem af Selskabet kan du købe billet til arrangementet her:

 

Detaljer

Dato:
26. april 2021
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
Email
udenrigs@udenrigs.dk