Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

The Big Picture: Det geoøkonomiske regnestykke med Jørgen Ørstrøm Møller

13. april 2021 kl. 17.00 - 18.00 CEST

 

Verden ændrer sig i en hastighed, der gør, at selv ihærdige iagttagere af internationale forhold kan have svært ved at følge med. Den indbyrdes afhængighed mellem landene er blevet større, der er opstået nye regionale magtcentre, og omverdenen er kommet endnu tættere på os.

Udenrigspolitiske forhold har indenrigspolitiske konsekvenser. Gamle sikkerhedstrusler genopstår under nye former, og vi er vidne til modreaktioner på multilateralisme, frihandel, overvældende teknologiske forandringer og harmonisering af værdier og normer.

Oveni har den globale pandemi rykket ved vores forestillinger om verden. Coronavirussen har ageret som en fremkaldervæske for svagheder og styrker i vores regeringssystemer, økonomier, indbyrdes relationer og multinationale organisationer. Pandemien har også sat en bremse i globalisering og frihandel og accelereret en udvikling i retning af protektionisme og behov for lokale værdikæder og beskyttelse af kritisk infrastruktur.

 

Jørgen Ørstrøm Møller vil give os det store billede på, hvordan den tredje bølge ruller hen over Vesten. Jørgen Ørstrøm er forhenværende departementschef i Udenrigsministeriet med mange års base i Singapore som Visiting Senior Fellow ved ISEAS Yusof Ishak Institute i Singapore, adjungeret professor ved Singapore Management University og en skarp analytiker af de globale økonomiske magtforhold.

Arrangementet er en del af serien ‘The Big Picture’, hvor Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer en række prominente personligheder til at dele deres syn på verden i dag. Hvordan mener de, at deres område påvirker det store globale billede?
Samtidig vil møderækken kigge på, hvordan den ændrede verdensorden påvirker Danmark i forhold til at skabe robusthed på nogle fronter og udforskning af nye muligheder på andre.

 

Vores webinarer er gratis for medlemmer. Et tilmeldingslink er sendt ud til alle medlemmer.
For at blive medlem, klik her.

Detaljer

Dato:
13. april 2021
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST
Begivenhed Tags:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk