Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Samtale med menneskerettighedsforkæmper & forfatter Sara Omar

9. marts 2020 kl. 17.00 - 19.30 CET

Hvordan står det til med kvinders rettigheder 25 år efter Kvindekonferencen i Beijing?

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag har vi sammen med Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder og FN-forbundet inviteret forfatteren Sara Omar, vinder af Årets Menneskerettighedspris 2019 og De Gyldne Laurbær 2020 til en samtale med Kirsten Larsen, tidligere journalist på DR om, hvordan Kvindekonferencen i Peking har påvirket mellemøstlige kulturnormer og hvad Sara Omar mener, at vi bør kæmpe for i FN’s Kvindekommission, som Danmark er medlem af.

Sara Omar kæmper gennem sit forfatterskab ”Dødevaskeren” og ”Skyggedanseren” for kvinders rettigheder uanset etnicitet.

Tilmelding er nødvendig senest den 4. marts 2020 via denne side

OBS: Af sikkerhedsmæssige grunde bedes du venligst medbringe billedlegitimation og komme i god tid. Dørene åbnes kl. 16.30.

BAGGRUND: 
Med FN’s 17 verdensmål er ligestilling for alvor kommet på den globale dagsorden. I år skal Danmark som medlem af FN’s Kvindekommission være med til at vedtage en 10-års-plan. Og i år er det 25 år siden, at FN’s handlingsplan fra den 4. globale kvindekonference i Beijing, blev vedtaget med ordene ’kvinders rettigheder er menneskerettigheder’.

I den anledning markerer vi Kvindernes Internationale kampdag ved at gøre status for Beijing-handlingsplanen og spørge, hvordan det går med kvinders rettigheder. Det gør vi sammen med romanforfatteren Sara Omar, som gennem sit forfatterskab er talerør for kvinder og børn, der er eller har været udsat for fysisk og psykisk vold.

Sara Omar blev sidste år hædret med Rådet for Menneskerettigheders hæderspris, Årets Menneskerettighedspris 2019, for sin indsats på dette område gennem sin debutroman Dødevaskeren. Ligeledes blev hun i år tildelt prisen De Gyldne Laurbær for sin anden roman Skyggedanseren.

Detaljer

Dato:
9. marts 2020
Tidspunkt:
17.00 - 19.30 CET
Hjemmeside:
https://fnforbundet.nemtilmeld.dk/144/

Sted

CEPOS
Landgreven 3
København K, 1301 Danmark
+ Google Maps