Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rusland – fremad til fortiden?

5. januar 2022 kl. 17.00 - 18.00 CET

I midten af december offentliggjorde den russiske regering to udkast til traktater om europæisk sikkerhed – en mellem Rusland og NATO og en mellem Rusland og USA. Dette træk fra den russiske regering og præsident Vladimir Putin har karakter af et ultimatum. Og ultimatummer er, som vi kender fra historien, ofte påskud for annektering eller krig. Samtidig skaber udstationering af 175.000 tropper ved grænsen til det østlige Ukraine bekymring blandt ledere i Washington, Bruxelles og Kiev.
 
Ønsker Putin at forhandle en ny aftale om europæisk sikkerhed? Eller er han mere interesseret i at eskalere den nuværende krig i det østlige Ukraine? Hvordan skal NATO reagere på traktatudspillet, og hvordan er man forberedt på dette i Kiev?
 
Det Udenrigspolitiske Selskab har inviteret Claus Mathiesen, der er lektor ved forsvarsakademiet, Sten Rynning, som er professor i International Politik og tidligere leder af Center for War Studies (CWS), samt Flemming Splidsboel Hansen, der er seniorforsker ved DIIS i forholdene i det postsovjetiske rum, herunder fx Rusland og Ukraine, til at diskutere emnet. Charlotte Flindt Pedersen modererer.
 
Efter oplæggene vil der være mulighed for at stille spørgsmål og give kommentarer.

Detaljer

Dato:
5. januar 2022
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk