Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Reception: Viden uden grænser

19. maj 2022 kl. 16.00 - 18.00 CEST

Videnskaben er nøglen til at løse mange af verdens problemer i dag. Nye potentielle pandemier, klimaforandringerne og fødevarekrise, for blot at nævne nogle stykker.

Imidlertid er videnskaben – samt forskere og studerende – udfordret i dag på to parametre:

For det første ser vi et stigende antal konfliktzoner og geopolitiske spændinger i verden. Hvad betyder de for forskere? Er Kina og Vestens nedkølede forhold en hindring for samarbejdet mellem danske og kinesiske universiteter? Og har man selv som forsker eller studerende fået forbehold overfor at samarbejde med nogle lande?

For det andet er antividenskabelige bevægelser i fremdrift i Vesten. De er blandt andet opstået på grund af sociale mediers ekkokamre og coronavirussen, som fik mange mennesker til at føle sig utrygge overfor de hastige implementeringer, der ansås som nødvendige for at bekæmpe virussen.

Som forsker står man ofte midt i målskiven. Og man skal ofte kunne tage en tone i den offentlige debat, som fortidens videnskabsmænd var sparet for. Hvordan påvirker det ens arbejde?

I det nye nummer af Udenrigs sætter vi fokus på videnskaben. Og vi er rigtig glade for at invitere til reception i Salon K, hvor vi inviterer til lækre drinks, snacks og ikke mindst godt selskab, mens vi ser på konsekvenserne af det forværrede geopolitiske klima og de antividenskabelige tendenser.

Gæsterne til arrangementet er Helle Porsdam, der er professor i ret og humaniora ved Center for Tværfaglige Juridiske Studier (CIS), Københavns Universitet, samt Johannes Sartou Jørgensen, der er studerer historie på Københavns Universitet.

Moderator: Ida Sparre-Ulrich

Arrangementet er for alle, men kræver tilmelding.

Detaljer

Dato:
19. maj 2022
Tidspunkt:
16.00 - 18.00 CEST

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Salon K, Huset i Magstræde
Rådhusstræde 13
København K, 1466 Danmark
+ Google Maps