Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Reception for Udenrigs: Afrika-nummeret

30. januar kl. 17.00 - 19.00 CET

Kom med, når vi fejrer Udenrigs’ nye nummer om Afrikas nye geopolitiske plads. Marcus Rubin vil tale med Nils Carstensen, der giver et interview om Sudan.

På den udenrigspolitiske scene bliver Afrika alt for let reduceret til stereotyper: Enten til et enormt ressourcerigt område, som det gælder om at få adgang til, eller som eksportør af problemer og migration. Og det er både et forkert og modarbejdende syn på kontinentet.

I Afrika er der mere end et halvt hundrede selvstændige lande, hundredvis af kulturer og mange hundrede millioner mennesker. Derfor er der behov for at vide langt mere om dynamikkerne i Afrika.

Vi må vide mere om Nigerias enorme bløde magt i kraft af deres filmindustri, som er verdens næststørste. Vi må vide mere om lejesoldaternes rolle på kontinentet. Og vi må vide mere om kampen for biodiversitet i ustabile regioner. Det er i hvert fald nogle af de emner, som det nye nummer byder på.

Nils Carstensen er seniorrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, og han har en baggrund som journalist og dokumentarist. Han har rejst i og beskæftiget sig indgående med Sudan og Sydsudan i mere end 30 år.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål efter samtalen.

Vi glæder os til at se jer!

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til udenrigs@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

Detaljer

Dato:
30. januar
Tidspunkt:
17.00 - 19.00 CET
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

LiteraturHaus
Møllegade 7
København N, 2200
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside