Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Magtkampe i Afghanistan v. Lars Erslev Andersen

16. september 2021 kl. 19.00 - 20.30 CEST

Afghanistans fortid og fremtid er blevet grundigt diskuteret, siden Taliban overtog magten over størstedelen af landet. Seniorforsker hos Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) Lars Erslev Andersen gæster Det Udenrigspolitiske Selskab i Aarhus, hvor han vil belyse, hvilke lande og organisationer, der ser det nye status quo som en mulighed for selv at opnå større indflydelse og magt – ikke kun i Afghanistan, men i hele Mellemøsten. 

For hvad er de grundlæggende tanker og fremtidsudsigter, når for eksempel Tyrkiet og Qatar står til rådighed for Taliban? Hvad er Kina og Ruslands interesser i Afghanistan, efter at Vesten forlod landet og Taliban overtog magten? Hvad er FN’s handlemuligheder? Og hvad er udsigterne til borgerkrig og terrorgrupperinger i landet?

Lars Erslev Andersen forsker i sikkerhedspolitik, jihadisme, terrorisme og politiske udviklinger, med særligt fokus på USA og Mellemøsten. I første halvdel af arrangementet holder Erslev Andersen et oplæg, hvor han giver sit bud på problematikkerne, og i anden halvdel af arrangementet er der mulighed for at stille spørgsmål. 

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding via link nedenfor.

[captainform id=”1331438″]

Detaljer

Dato:
16. september 2021
Tidspunkt:
19.00 - 20.30 CEST
Begivenhed Kategori:

Sted

LYNfabrikken
Vestergade 49B
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Maps