Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lippmann-prisen 2023: Haifaa Awad overrækker pris til Julie Arnfred Bojesen

25. april 2023 kl. 18.00 - 21.00 CEST

 

Hvad vil det sige at kæmpe for det, man tror på? Og hvordan kommer det til udtryk i internationale sammenhænge? 

Det kan føles uoverskueligt at engagere sig i en verden, der er både stor og kompliceret. Ikke desto mindre er der unge mennesker, der tager kampen op. Det vil Det Udenrigspolitiske Selskab U35 gerne hædre og fejre. Vi uddeler derfor traditionen tro Lippmann-prisen i samarbejde med Lippmann Fonden, og du er inviteret til festlighederne! 

Kom og vær med til en festlig aften, hvor der efter prisoverrækkelsen vil være livemusik, drinks og snacks!

Haifaa Awad, der er forperson for Mellemfolkeligt Samvirke, læge, aktivist og forfatter, og som sidste år modtog Lippmann-prisen, vil overrække dette års pris til Julie Arnfred Bojesen. Hun er leder af Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus. Her arbejder hun for at styrke unges deltagelse i samfundet gennem dialog, kapacitetsopbygning og partnerskab.

I sit virke som leder har hun formået at sætte skarpt fokus på Ukrainsk kultur og ungdom. Siden den russiske invasion af Ukraine d. 24. februar i år, har Julie været en af de mest fremtrædende stemmer for ukrainsk kultur.

Om Lippmann-prisen:
Ole Lippmann var dansk modstandsmand under Anden Verdenskrig og blev efterfølgende Det Udenrigspolitiske Selskabs ophavsmand.

Som ung ildsjæl med et brændende ungdomsaktivistisk hjerte havde han øje for vigtigheden af en aktiv udenrigspolitisk debat og så nødvendigheden af en større folkelig inddragelse i den politiske proces – og dette blev drivkraften bag Selskabets oprettelse.
Lippmann-prisen er derfor en hyldest til ungdomsaktivismen og vigtigheden af unge menneskers mod, visioner og aktive indsats for at fremme frihed og demokrati.

Prisen gives i anerkendelse af en yngre persons særlige indsats på det internationale eller humanitære område, og for hvem det er lykkedes at skabe opmærksomhed om internationale forhold i Danmark og derved styrke danskernes internationale udsyn.

Program:

– Velkomst med Charlotte Flindt Pedersen
– Tale af Haifaa Awad
– Prisoverrækkelse
– Tale af Julie Arnfred Bojesen
– Livemusik, mad og drikke

Detaljer

Dato:
25. april 2023
Tidspunkt:
18.00 - 21.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Demokratigarage
Rentemestervej 57
København NV, 2200 Danmark
+ Google Maps