Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lancering: Hvorfor skal vi oplyse om udenrigspolitik?

8. februar 2021 kl. 16.00 - 17.00 CET

Det Udenrigspolitiske Selskabs tidsskrift Udenrigs så første gang dagens lys i 1946 under navnet Fremtiden. I 1989 tog det det nuværende navn og format og har dermed i godt over 30 år underholdt og informeret Selskabets medlemmer med artikler og information om udenrigspolitiske problemstillinger tre gange om året.

Tiderne forandrer sig, og hvis det ikke var tydeligt nok tidligere, har pandemien og de seneste års politiske tumulter én gang for alle slået fast, at lødig information er grundlag for den idéudveksling, demokrati opstår fra. Og denne information skal være nemt tilgængelig.

Derfor er det med stor glæde, at vi nu kan annoncere, at tidsskriftet Udenrigs indtager den digitale sfære. Med dette arrangement vil vi markere lanceringen af det digitale Udenrigs. Indholdet vil afspejle det fysiske tidsskrift, som vi fortsætter med, men der vil være mulighed for at tage tidsskriftet med i lommen, læse tidligere numre, købe digitalt abonnement uden at være medlem af DUS og dele indhold på sociale medier.

I den anledning vil vi med nogle af medlemmerne fra vores redaktionskomité tage diskussionen om medier, oplysning og demokrati: Hvorfor er det vigtigt at oplyse om internationale forhold?

Hvad sker med udenrigspolitikken, når den bliver demokratiseret og folk får større indblik i dens dynamikker? Og hvad sker med demokratiet, når vi også skal forholde os til det, der sker i resten af verden? 

Redaktør Marcus Rubin vil moderere diskussionen mellem redaktionsmedlemmer lektor ved AU Mette Skak og seniorforsker ved DIIS Louise Riis Andersen.

Medieekspert og chefredaktør på Mandag Morgen Lisbeth Knudsen vil holde et kort oplæg om mediernes rolle i demokrati og de politiske spørgsmål, og hvad det betyder at få mere tilgængelig diskussion om udenrigspolitik ind i medielandskabet.

Til sidst vil vi præsentere den nye digitale platform for jer, og ønske jer velkommen i det digitale Udenrigs-univers!

Arrangementet er åbent for alle! 

 

>> Tilmelding << 

Alle medlemmer af Det Udenrigspolitiske Selskab vil efter 8. februar kunne logge ind på portalen. Vil du være medlem? Tilmeld dig her

Detaljer

Dato:
8. februar 2021
Tidspunkt:
16.00 - 17.00 CET
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk