Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Krisen i Afghanistan

30. august 2021 kl. 16.30 - 18.00 CEST

 

En menneskeflok forsøger at stoppe et militærfly i lufthavnen, i byen bliver alle reklamer med kvindeansigter malet over, og på gaderne går en ny politistyrke rundt for at fange såkaldte forrædere. 

I disse dage udspiller der sig en menneskelig tragedie i Afghanistan. Situationen er især uvis for de afghanere, der har hjulpet vestlige styrker og har satset på demokrati, menneskerettigheder og frihed.

Baggrund:
Krigen i Afghanistan har varet i næsten 20 år og blev udkæmpet mellem et vestligt-støttet regime i hovedstaden Kabul på den ene side og oprørsgruppen Taliban på den anden. 

Danmark, USA og andre NATO-lande har været militært til stede i hele denne periode. Lige indtil vi trak vores tropper ud af landet i foråret.

Taleban har nu fået magten og erklæret sig som sejrsherrer. Oprørsgruppen har overtaget hovedstaden Kabul, og gruppens hurtige fremtræden har sendt rystelser gennem verden. Den dramatiske udvikling burde dog ikke have overrasket nogen. Ifølge de fleste analytikere af indsatsen i Afghanistan har Vestens nederlag ligget i kortene på grund af en uklar strategi og dårligt informeret indsats. Det bør mane til dyb eftertanke hos os som krigsførende nation gennem 20 år. 

Vi inviterer vores medlemmer til et arrangement, der skaber overblik over situationen i Afghanistan og dykker ned i et af Vestens største nederlag i mange år.

 

Program

Krigen i Afghanistan – baggrund
David Vestenskov, Chefkonsulent ved Center for Stabiliseringsindsatser.
Mona Kanwal Sheikh, enhedsleder og seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)

Situationen i Afghanistan nu – update
Ahmad Walid Rashid, leder af organisationen Free Movement 

Fremtidsperspektiv
Ahmad Walid Rashid, leder af organisationen Free Movement 
Lars Bestle, Chef for International Media Supports arbejde i Asien
Christian Friis Bach, direktør for Warfair

 

Til arrangementet vil det være muligt at smage og købe varer fra en række afghanske virksomheder, som organisationen Warfair har forbindelse til. 

 

Partnere: Arrangementet sker i samarbejde med organisationen Free Movement, der skaber lokale projekter i Afghanistan, International Media Support og Det Krigsvidenskabelige Selskab.

 

Der er desværre lukket for tilmeldinger til arrangementet.

 

Detaljer

Dato:
30. august 2021
Tidspunkt:
16.30 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Sted

Forsvarsakademiet Building 118
Ryvangs Allé 1
København Ø, 2100 Danmark
+ Google Maps